Aankoopbegeleiding

Een kwestie van betrouwbaar advies

Je overweegt een huis in Spanje te kopen. Het liefst een mooi huis dat precies bij jou past en als het even mogelijk is voor een aantrekkelijke prijs. Ongetwijfeld spelen er bij het zoeken naar een huis verschillende vragen door jouw hoofd. Wat is de waarde van het huis? Is de vraagprijs van het huis redelijk of kan ik nog onderhandelen? Hoe voer ik de onderhandelingen? Zitten er verborgen schulden op het huis? Al deze vragen kan Benicasa voor jou beantwoorden.

Bij het kopen van een huis in Spanje kan het inschakelen van een aankoopmakelaar verstandig zijn. Vooral omdat er veel komt kijken bij het kopen van een huis en Spanje valkuilen kent die je vaak in eigen land niet gewend bent. Met meer dan 20 jaar ‘Spanje ervaring’ en een NVM achtergrond, ben je bij Benicasa aan het juiste adres om te profiteren van onze ruime ervaring en kennis als ‘Spanje Specialist’ en ben je daardoor altijd verzekerd van een professionele begeleiding bij de bezichtigingen en onderhandelingen. En dat is direct een hele zorg minder.

Voordelen van Benicasa als aankoopmakelaar

 • Wij kennen de omgeving als geen ander
 • De Spaanse regelgeving heeft voor ons geen enkel geheim meer
 • Wij beschikken over de kennis van de lokale huizenmarkt
 • Wij helpen je bij het vinden van jouw droomhuis aan de hand van jouw woonwensen
 • Wij begeleiden je bij de bezichtigingen
 • Wij beoordelen het huis desgewenst bouwkundig en controleren het bestemmingsplan en de omgeving
 • Wij controleren alle stukken en checken of er verborgen schulden zijn
 • Wij stellen de waarde van het huis vast
 • Wij helpen je onderhandelen en begeleiden je bij het passeren van de woning bij de notaris
 • Wij staan je indien nodig bij met juridisch advies via onze huisadvocaat
 • Na oplevering kun je altijd met vragen bij ons terecht
 • En uiteraard zijn wij er ook voor onafhankelijk hypotheekadvies

Onze courtage
Wij zijn verantwoordelijk voor een goed eindresultaat, wat dient te resulteren in een goede koopprijs. Vanuit die gedachte hebben wij ons tarief voor aankoop opgebouwd. Je betaalt een vast bedrag van € 1.800,- (exclusief BTW) plus een percentage over het onderhandelingsresultaat (de vraagprijs minus de uiteindelijke koopsom). Het percentage (de courtage) komen wij in een persoonlijk gesprek overeen. Zo weet je dus vooraf wat jouw kosten zullen zijn en dat wij altijd ons uiterste best zullen doen om jouw toekomstige woning zo scherp mogelijk aan te kopen. De courtage is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de vraagprijs, locatie, onderhoud van het object, additionele diensten, etc. De courtage varieert van 5% tot 20% (exclusief BTW) over het onderhandelingsresultaat.

Doorlopende dienstverlening
Onze dienstverlening is met het passeren van de koopakte bij de notaris niet afgelopen. Mochten er in een later stadium problemen ontstaan, dan mag je altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling. Wil je meer informatie over wat wij als aankoopmakelaar voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij spreken Nederlands, dus dat is wel zo makkelijk.