Aankoopbegeleiding

Een kwestie van betrouwbaar advies

Je overweegt een huis in Spanje te kopen. Het liefst een mooi huis dat precies bij jou past en als het even mogelijk is voor een aantrekkelijke prijs. Ongetwijfeld spelen er bij het zoeken naar een huis verschillende vragen door jouw hoofd. Wat is de waarde van het huis? Is de vraagprijs van het huis redelijk of kan ik nog onderhandelen? Hoe voer ik de onderhandelingen? Zitten er verborgen schulden op het huis? Al deze vragen kan Benicasa voor jou beantwoorden.

Een hele zorg minder
Bij het kopen van een huis in Spanje kan het inschakelen van een aankoopmakelaar verstandig zijn. Vooral omdat er veel komt kijken bij het kopen van een huis en Spanje valkuilen kent die je vaak in eigen land niet gewend bent. Met meer dan 20 jaar ‘Spanje ervaring’ en een NVM achtergrond, ben je bij Benicasa aan het juiste adres om te profiteren van onze ruime ervaring en kennis als ‘Spanje Specialist’. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een professionele begeleiding bij de bezichtigingen en onderhandelingen. En dat is direct een hele zorg minder.

Wij helpen je vinden
Het vinden van een droomwoning onder de Spaanse zon is een vraagstuk dat meer en meer mensen bezighoudt. Het klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak niet zo te zijn. De concurrentie is groot en de prijzen variëren sterk. Het is dan ook zaak om vroegtijdig op de hoogte te zijn van nieuw aanbod in de woningmarkt en de daarbij horende marktconforme prijzen. Dit is waarmee Benicasa je als geen ander kan helpen. Wij beschikken over een jarenlange ervaring op het gebied van makelen en zijn als gerenommeerde makelaar uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen in onze regio én daarbuiten. Wij zorgen ervoor dat je snel jouw nieuwe woning vindt en onderhandelen voor jou om de best mogelijke aankoopprijs te verkrijgen.

De voordelen van Benicasa als aankoopmakelaar

 • Wij kennen de omgeving als geen ander
 • De Spaanse regelgeving heeft voor ons geen enkel geheim meer
 • Wij beschikken over de kennis van de lokale huizenmarkt
 • Wij helpen je bij het vinden van jouw droomhuis aan de hand van jouw woonwensen
 • Wij begeleiden je bij de bezichtigingen
 • Wij beoordelen het huis desgewenst bouwkundig en controleren het bestemmingsplan en de omgeving
 • Wij controleren alle stukken en checken of er verborgen schulden zijn
 • Wij stellen de waarde van het huis vast
 • Wij helpen je onderhandelen en begeleiden je bij het passeren van de woning bij de notaris
 • Wij staan je indien nodig bij met juridisch advies via onze huisadvocaat
 • Na oplevering kun je altijd met vragen bij ons terecht
 • En uiteraard zijn wij er ook voor onafhankelijk hypotheekadvies

Onze courtage
Jouw belang is ons belang. Wij halen dan ook het onderste uit de kan voor een optimaal resultaat. Vanuit die gedachte hebben wij ons tarief voor aankoop opgebouwd. Je betaalt een vast bedrag van € 1.200,-. Als het door ons gerealiseerde verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke aankoopprijs meer dan € 5.000,- bedraagt, betaal jij ons een percentage (de courtage) van 10% over het onderhandelingsresultaat (de vraagprijs minus de uiteindelijke koopsom). Zo bepaalt het resultaat de hoogte van onze courtage, waardoor je zeker weet dat wij altijd ons uiterste best zullen doen om een zo gunstig mogelijk resultaat te verkrijgen. Onze courtage is namelijk
 grotendeels afhankelijk van het succes dat Benicasa voor jou behaalt. En dat lijkt ons wel zo eerlijk.

Doorlopende dienstverlening
Onze dienstverlening is met het passeren van de koopakte bij de notaris niet afgelopen. Mochten er in een later stadium problemen ontstaan, dan mag je altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling. Wil je meer informatie over wat wij als aankoopmakelaar voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij spreken Nederlands, dus dat is wel zo makkelijk.

De kleine lettertjes
Onze courtage is inclusief dossiervorming, kadastrale recherche, juridisch advies, bezichtigingen en onderhandelingen. Reis- en verblijfskosten zijn in de courtage inbegrepen in geval de aan te kopen woning binnen een straal van 25 kilometer van ons kantooradres gesitueerd is. Alle genoemde bedragen en percentages zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje.