EEN BEETJE MEER HULP WIJ ONDERHANDELEN VOOR U JURIDISCHE ZEKERHEID
Heeft u een woning in Spanje op het oog, dan start uw coach altijd met een woninganalyse. Op basis van alle data die wij beschikbaar hebben wordt de vraagprijs van de woning vergeleken met soortgelijke woningen die recent verkocht zijn. Wij brengen het openingsbod uit en voeren voor u de onderhandeling. Uiteraard doen wij ons uiterste best om tot de meest gunstige voorwaarden en scherpste prijs te komen. Gedurende het hele proces hebben wij contact met de verkopende partij. Hebben wij overeenstemming met de verkoper bereikt? Dan checken wij voor u alle documentatie. Zo weet u zeker dat alles klopt en de afspraken goed en eerlijk zijn vastgelegd. U hoeft alleen nog een krabbeltje te zetten. En dat is een hele zorg minder.

Hoe werkt het?

1 Zelf zoeken en bezichtigen
2 Woninganalyse en waardebepaling
3 Wij brengen het openingsbod uit
4 Wij onderhandelen voor u
5 Complete controle van documenten
Stappen bekijken >>>

 

Wat zijn onze kosten?
Kiest u voor de aankoopcoach plus? Dan kiest u voor aankoopbegeleiding op afstand, met een stukje extra hulp. Zodra u een woning heeft gevonden gaat u een opdracht tot aankoopbegeleiding met ons aan. Bij het aangaan van de opdracht betaalt u via een bankoverschrijving 50% van onze vaste courtage van € 1.250,- waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Heeft u zelf nog geen woning gevonden die aan uw wensen voldoet? Geen enkel probleem. Voor een kleine meerprijs kunnen wij u met onze zoekservice helpen met het zoeken van een woning. En dit doen wij door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Als u of wij een woning gevonden hebben, starten wij met het maken van een afspraak met de verkopende partij, zodat u de woning zelf kunt bezichtigen. Daarna maken wij een duidelijke woninganalyse en globale waardebepaling. Bent u na de waardebepaling nog steeds enthousiast? Dan completeert u onze courtage en brengen wij, in overleg met u, een openingsbod uit. Vervolgens voeren wij, wederom in overleg met u, de onderhandeling. En zodra wij uit uw naam overeenstemming hebben bereikt omtrent de koopprijs en condities waaronder de woning gekocht wordt, maken wij de koopovereenkomst op of controleren dit als de verkopende partij dit wenst op te maken. Uiteraard controleren wij alle aan ons beschikbaar gestelde documentatie, zodat u zeker weet dat u geen kat in de zak koopt. Tijdens het hele proces zijn wij uw persoonlijke aankoopcoach op afstand en bewaken wij de termijnen. Veel mooier dan dit kunnen wij het niet maken!

Denk aan het NIE en financiering
Om een huis in Spanje te kunnen kopen heeft u een NIE nodig. Dit is een burgerlijk registratie nummer voor buitenlanders. Een NIE kunt u in eigen land aanvragen bij het Spaans Consulaat of in Spanje bij de nationale politie. U dient hiervoor een afspraak te maken en de wachttijd kan flink oplopen. Heeft u dus geen NIE is het belangrijk dat u dit eerst regelt voor u een huis in Spanje gaat zoeken. Ons kantoor kan helaas niet assisteren bij het aanvragen van een NIE. Wilt u een huis kopen in Spanje en hebt u een stukje financiering nodig? Dan adviseren wij u eerst een gesprek met een bank of hypotheekbemiddelaar te arrangeren, zodat u weet of en welke mogelijkheden er precies zijn. Indien gewenst kunnen wij u introduceren bij een Nederlandstalige hypotheekbemiddelaar.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.