Waarschijnlijk kunt u bepaalde zaken heel goed zelf. Maar als u de taal niet (goed genoeg) machtig bent, kan het toch prettig zijn als er iemand met verstand van zaken met u meekijkt, zonder dat u meteen veel geld aan een aankoopmakelaar moet besteden. Voor ‘Zelfdoeners die wat meer zekerheid wensen’ houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze service ‘Aankoopcoach Plus’. Op deze pagina vindt u de stappen die u zelf neemt, met een deskundige hulp achter de schermen:

1. Zelf zoeken en bezichtigen
Uw toekomstige woning zoekt u zelf. Dit kan heel eenvoudig via huizensites als bijvoorbeeld IdealistaFotocasa of Spainhouses. Deze sites zijn in diverse talen opgemaakt en vaak ook in het Nederlands. U ontvangt dan als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan uw wensen. Heeft u toch een beetje moeite om een zelf die leuke woning te vinden? Geen enkel probleem. Voor een kleine meerprijs kunnen wij u met onze zoekservice helpen met het zoeken van een woning. En dit doen wij door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Heeft u een huis gespot of hebben wij deze voor u gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Wij maken voor u de afspraak, maar de bezichtiging doet u gewoon zelf. Dat lijkt heel spannend, maar als u meer wilt weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen, zit uw aankoopcoach voor u klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is.

2. Woninganalyse en waardebepaling
Als u na de bezichtiging nog steeds enthousiast bent, nemen wij voor u contact op met de verkopende partij en vragen alle noodzakelijke gegevens op voor het maken van een woninganalyse. Daarna nemen we alles wat er te weten is over het huis goed met u door. Uw coach heeft alle relevante data namelijk bij de hand. Vierkantemeter-prijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal.

3. Openingsbod
Na de woninganalyse maken wij een waardebepaling en bereiden we, samen met u, het openingsbod voor. Hoe hoog zetten we in om de woning uiteindelijk voor ‘uw’ prijs aan te kopen? We nemen alles vooraf goed met u door, waarna wij contact opnemen met de verkopende partij om het bod uit te brengen. En dan begint het grote wachten.

> TOCH LIEVER VOLLEDIGE ONDERSTEUNING?

4. Onderhandelen als een pro
Na het openingsbod krijgen wij, als het goed is, een tegenbod en starten de onderhandelingen die wij u uit handen nemen. Tijdens de onderhandelingen houden wij u van elke stap op de hoogte, zodat u precies weet wat er gebeurt. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En vanaf het allereerste moment zijn wij voor u de contactpersoon met de verkopende partij, gewoon in uw eigen taal.

5. Koopovereenkomsten en afhandeling
Hebben wij namens u overeenstemming over de koopprijs bereikt? Dan gaan we over tot de afronding van de koop. We maken de koopovereenkomst op of controleren deze als die wordt opgemaakt door de verkopende partij. Uiteraard houden wij belangrijke termijnen in de gaten. Lekker makkelijk, want zo vergeet u niks. Tot de overdracht kunt u bij ons terecht voor antwoord op al uw vragen en handige tips.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.