Als u een huis in Spanje gaat kopen, is het fijn als er soms iemand met verstand van zaken met u meekijkt. Maar u wilt ook weer niet veel geld aan een aankoopmakelaar besteden. Voor ‘Zelfdoeners’ die de Spaanse taal voldoende machtig zijn en al wat meer ervaring hebben met het kopen van een huis in Spanje, houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze service ‘Aankoopcoach’. Op deze pagina vindt u de stappen die u zelf neemt, met een beetje hulp achter de schermen:

1. Zelf zoeken en bezichtigen
Ongetwijfeld struint u alle huizensites, zoals bijvoorbeeld IdealistaFotocasa of Spainhouses al af. Dan ontvangt u als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan uw wensen. Heeft u moeite om zelf een woning te vinden die aan uw wensen voldoet? Geen enkel probleem. Voor een kleine meerprijs kunnen wij u met onze zoekservice helpen met het zoeken van een woning. En dit doen wij voor u door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Heeft u een huis gespot of hebben wij deze voor u gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Die doet u gewoon zelf. Wilt u meer weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen? Dan zit uw aankoopcoach voor u klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is.

2. Woninganalyse en waardebepaling
Overweegt u een bod te doen? Vraag dan een woninganalyse aan. Dan nemen we alles wat er te weten is over het huis vooraf goed met u door. Uw coach heeft alle relevante data namelijk bij de hand. Vierkantemeter-prijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal. Zo ziet u niks over het hoofd en biedt u niet meteen teveel. Op basis van al die informatie helpen wij u met de waardebepaling en de juiste biedingsstrategie.

3. Openingsbod
Na de woninganalyse bereiden we samen het openingsbod voor. Hoe hoog zet u in om de woning uiteindelijk voor ‘uw’ prijs aan te kopen? We nemen alles goed met u door en geven u ook onze verwachting van het tegenbod van de verkopende partij. Daarna neemt u zelf contact op met de verkopende partij om uw bod uit te brengen. Jawel, het wordt nu spannend.

> TOCH LIEVER EEN BEETJE MEER ONDERSTEUNING?

4. Onderhandelen als een pro
Na het openingsbod staan we klaar om u verder te coachen. Tijdens de onderhandelingen kunt u begeleiding op maat verwachten, maar we sturen de biedingsstrategie vooraf ook nog per e-mail naar u toe om te zorgen dat u in dit spannende moment niks vergeet. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En u onderhandelt zelf, als een echte pro!

5. Koopovereenkomsten en afhandeling
Heeft u overeenstemming over de koopprijs bereikt? Dan helpen wij u met de afronding van de koop. We checken de koopovereenkomst en houden belangrijke termijnen in de gaten. Lekker makkelijk, want zo vergeet u niks. Tot de overdracht kunt u bij ons terecht voor antwoord op al uw vragen en handige tips.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.