SPAANSE MARKTKENNIS MESSCHERP ONDERHANDELEN ZORGELOOS ONDERTEKENEN
Vanaf de allereerste bezichtiging gaan wij met u mee bezichtiging met u mee. Wij hebben alle kennis en data in huis om u goed te kunnen adviseren over de waarde en de staat van het huis dat u op het oog hebt, naar welk stukje Spanje uw keuze ook uit gaat. Wij voeren namens u de onderhandelingen met de verkopende partij over de allerbeste voorwaarden en de scherpste prijs. Met meer dan 20 jaar ervaring als aankoopmakelaar in Spanje gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u! Als de koopovereenkomst is opgesteld, wordt die door onze huisadvocaat tot op de punten en komma’s gecheckt. We gaan pas akkoord als we zeker weten dat alles klopt en goed is vastgelegd. Alleen op die manier kunt u zorgeloos uw handtekening zetten.

Hoe werkt het?

1 Bezichtiging en waardebepaling
2 Technische en juridische aspecten
3 Bieden en onderhandelen
4 De koopovereenkomst
5 De overdracht
Stappen bekijken >>>

 

Wat zijn onze kosten?
Kiest u voor de aankoopmakelaar? Dan kiest u voor persoonlijke aankoopbegeleiding. Vanaf het moment dat u een woning op het oog hebt, schakelt u ons in voor de onbeperkte aankoopbegeleiding. Bij het aangaan van de opdracht tot aankoopbegeleiding betaalt u per bankoverschrijving 50% van onze vaste courtage van € 1.950,- waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. Heeft u zelf nog geen woning gevonden die aan uw wensen voldoet? Geen enkel probleem. Voor een kleine meerprijs kunnen wij u met onze zoekservice helpen met het zoeken van een woning. En dit doen wij door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Als u of wij een woning gevonden hebben die aan uw voorkeuren voldoet, maken wij een afspraak met de verkopende partij om de woning, samen met u, te bezichtigen. Bent u na deze bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan voeren wij in samenspraak met onze architect een bouwtechnische inspectie uit. Aan de hand van onze bevindingen en de bouwtechnische inspectie maken wij vervolgens een waardebepaling, zodat u een complete en duidelijke woninganalyse ontvangt. Nu u een goed inzicht hebt in de waarde en kwaliteit van de woning, wordt het tijd voor de volgende fase: de onderhandeling.

Juridische controle
Wij voeren de onderhandeling met de verkopende partij voor u, maar altijd in overleg. We doen het tenslotte samen. Als na de onderhandeling een akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs, opleverdatum en eventuele andere voor u belangrijke zaken, concretiseren wij de afspraken in een reserveringsovereenkomst. Op deze manier hebben wij een bepaalde periode de tijd om te controleren of alles juridisch in orde is. Na het completeren van onze courtage via een bankoverschrijving laten wij alle aan ons beschikbaar gestelde documentatie juridisch controleren door onze advocaat, zodat u zeker weet dat er geen verborgen schulden aanwezig zijn op het pand, alle aanwezige bebouwing goed geregistreerd is in het kadaster en er geen vreemde zaken spelen met betrekking tot het gemeentelijk bestemmingsplan. Nu u zeker weet dat ook juridisch alles is zoals het zou moeten zijn, gaan we over tot het opmaken van de koopovereenkomst of laten wij de koopovereenkomst door onze advocaat controleren als deze wordt opgemaakt door de verkopende partij. Zodra het koopcontract door alle partijen getekend is zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke documentatie bij de notaris komt te liggen en bewaken wij de termijn waarbinnen de woning moet passeren. En ja, ook bij de notaris in Spanje zijn wij desgewenst aanwezig om u eventueel zaken uit te leggen of te vertalen als u de Spaanse taal niet machtig bent. En ja, ook als u daarna nog vragen hebt zijn wij er natuurlijk ook voor u. Lekker overzichtelijk dus, compleet en geen financiële verrassingen achteraf!

Denk aan het NIE en financiering
Om een huis in Spanje te kunnen kopen heeft u een NIE nodig. Dit is een burgerlijk registratie nummer voor buitenlanders. Een NIE kunt u in eigen land aanvragen bij het Spaans Consulaat of in Spanje bij de nationale politie. U dient hiervoor een afspraak te maken en de wachttijd kan flink oplopen. Heeft u dus geen NIE is het belangrijk dat u dit eerst regelt voor u een huis in Spanje gaat zoeken. Ons kantoor kan helaas niet assisteren bij het aanvragen van een NIE. Wilt u een huis kopen in Spanje en hebt u een stukje financiering nodig? Dan adviseren wij u eerst een gesprek met een bank of hypotheekbemiddelaar te arrangeren, zodat u weet of en welke mogelijkheden er precies zijn. Indien gewenst kunnen wij u introduceren bij een Nederlandstalige hypotheekbemiddelaar.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.