Als u een huis in Spanje gaat kopen, is het fijn als er soms iemand met verstand van zaken met u meekijkt. Iemand met veel ervaring, die precies weet hoe de Spaanse vastgoedmarkt in elkaar steekt, die u met raad en daad bij kan staan als het op enig moment nodig mocht zijn. Maar u wilt ook weer niet veel geld aan een aankoopmakelaar besteden. Voor ‘Zelfdoeners’ houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze aankoopcoach.

Bekijk hier de stappen die u neemt, met een beetje hulp achter de schermen:

1. Zelf zoeken en bezichtigen
Ongetwijfeld struint u alle huizensites, zoals bijvoorbeeld IdealistaFotocasa of Spainhouses al af. Dan ontvangt u als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan uw wensen. En heeft u een huis gespot? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Die doet u gewoon zelf. Wilt u meer weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen? Dan zit één van onze aankoopcoaches voor u klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is.

2. Woninganalyse en waardebepaling
Overweegt u een bod te doen? Vraag dan een woninganalyse aan. Dan nemen we alles wat wij te weten kunnen komen over het huis vooraf goed met u door. Wij hebben alle relevante data namelijk bij de hand. Vierkantemeter-prijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal. Zo ziet u niks over het hoofd. Op basis van al die informatie helpen we u met de waardebepaling en de juiste biedingsstrategie.

3. Openingsbod
Na de woninganalyse bereiden we samen het openingsbod voor. Hoe hoog zet u in om de woning uiteindelijk voor ‘uw’ prijs aan te kopen? We nemen alles goed met u door en geven u ook onze verwachting van het tegenbod van de verkopende partij. Daarna neemt u zelf contact op met de verkopende partij om uw bod uit te brengen. Als een echte pro!

4. Onderhandelen als een pro
Na het openingsbod staan we klaar om u verder te coachen. Tijdens de onderhandelingen kunt u begeleiding op maat verwachten, maar we sturen de biedingsstrategie vooraf ook nog per e-mail naar u toe om te zorgen dat u niks vergeet. Nu wordt het namelijk spannend. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En u onderhandelt zelf, als een pro!

> TOCH LIEVER VOLLEDIG ONTZORGD WORDEN?

5. Koopovereenkomsten en afhandeling
Heeft u overeenstemming over de koopprijs bereikt? Dan helpen wij u met de afronding van de koop. We checken de koopovereenkomst en houden belangrijke termijnen in de gaten. Lekker makkelijk, want zo vergeet u niks. Tot de overdracht bij de notaris in Spanje kunt u bij ons terecht voor antwoord op al uw vragen en handige tips.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Alle genoemde bedragen en percentages zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje en extra in opdracht van u te maken kosten.