Ons werkgebied

Welkom in ons werkgebied

Ons werkgebied is gelegen aan de Costa Blanca Noord, het gebied dat bekend staat als de Marina Alta. De plaatsen die u in ons werkgebied kunt ontdekken zijn Benissa, Calpe, Dénia, Jávea, Moraira, Altea, Jalón, Lliber, Gata de Gorgos, Teulada en incidenteel de dorpjes meer landinwaarts. De Costa Blanca heeft het meest gezonde leefklimaat van Europa en het tweede meest gezonde leefklimaat van de wereld. Niet voor niets komen steeds meer landgenoten juist naar dit mooie stukje Spaanse kust om van hun ‘Gouden Jaren’ te genieten.

Meer dan 300 dagen zon per jaar

9 maanden lente en 3 maanden zomer
De witte zandstranden, lage duinen en vochtige gebieden, wisselen elkaar af met rotspartijen, steile kusten en droge gebieden. Het groenere en ongekend mooie achterland wordt door de Spanjaarden de ‘Levant’ genoemd (het land van de zonsopkomst). Een passende naam voor een streek waar de zon bijna altijd schijnt met ruim 300 dagen zon per jaar. Zelfs in de wintermaanden is het vaak mogelijk om op het strand te liggen en te genieten van de warme zonnestralen.
Het landschap van de gehele Costa Blanca (noord en zuid) wordt gekenmerkt door een kustlijn van ruim 200 kilometer met veel fijne stranden, een blauwe Middellandse Zee, indrukwekkende bergketens en negen maanden lente en drie maanden zomer per jaar. De kust wordt echter niet ‘Blanca’ (wit) genoemd vanwege de witte stranden, maar wegens de uitbundige amandelteelt die al direct na de kust begint en het landschap door de witte bloesem in het voorjaar wit kleurt.

Dit stukje Spanje heeft voor elk wat wils

Voor elk wat wils
Het is een prachtig stukje Spanje en een uiterst aangename streek die jaarlijks miljoenen reizigers trekt. Het heeft een uitstekende infrastructuur, is rijk aan allerlei sport- en golfcomplexen en wellnesscentra. Dit stukje Spanje heeft voor elk wat wils, van cultuur tot gezellige terrasjes, bezienswaardigheden, lange stranden, mogelijkheden tot sporten, watersport, prachtige binnenlanden met mooie bergen en leuke dorpen om te bezoeken. Gebergtes en steile afgronden met ondergrondse grotten typeren dit gebied. Grotten ontstaan door stromingen van watervallen uit de achterliggende bergen. De liefhebber van themaparken komt aan de Costa Blanca Noord ook aan zijn trekken, gezien de vele parken die hier in de loop der jaren gebouwd zijn. De vele attractieparken, dierentuinen en waterparken staan dan ook garant voor vertier met het de hele familie. Jachthavens zijn ook in overvloed aanwezig, waarvan die van Dénia een van de belangrijkste is met dagelijkse verbindingen naar Ibiza en Mallorca.
Een voordeel van deze regio is dat het goed bereikbaar is via de luchthavens van Valencia in het noorden en Alicante in het zuiden. De meeste plaatsen hebben tevens hun eigen afslag aan de AP-7 snelweg, waardoor men snel ter plaatse is. Daarbij komt dat er geen grote industrie te vinden is en de gehele zone een speciaal microklimaat heeft, waardoor het een van de gezonde plekken ter wereld is om te wonen of verblijven.