Foodtrucks dringen met smaak het centrum van Benissa binnen

Voor het derde jaar in successie wordt in Benissa het Foodtruck festival georganiseerd. Van woensdag 14 augustus tot en met zondag 18 augustus presenteren de straatrestaurants op de Plaza Dolores Piera in Benissa, hun culinaire hoogstandjes aan het elk jaar weer groeiende publiek.

Gratis activiteiten
Dankzij de campagne ‘Viu l`Estiu a Benissa’ verwennen verschillende Foodtrucks en Foodcaravans onze smaakpapillen tijdens deze dagen. Het is een in deze streek uniek festival met niet alleen eten en drinken, maar ook diverse verschillende gratis activiteiten, variërend van kookworkshops voor de jongere gastjes tot livemuziek tot in de late uurtjes.

Michelinsterren
Vandaag de dag zijn Foodtrucks de wereld van de simpele frituur al lang ontstegen en is het niet voor niets een gastronomische verwennerij die steeds modieuzer wordt. Het is dan ook niet vreemd dat er zelfs als Foodtrucks zijn die zich mogen sieren met één of meerdere Michelinsterren. In de verschillende aangeboden gerechten draait het dan ook om smaak, creativiteit en innovatie. De gerechten van de ‘nomadenchefs’ zouden dan ook zeker niet misstaan op de menukaart van menig klasse restaurant.

Fijnproevers
De oorsprong van de Foodtrucks is, volgens de overlevering, gelegen in de Verenigde Staten, waar cowboys op hun toch naar en van het verre westen van eten werden voorzien door verkopers met voedselwagens op handkarren. Een snelle en economische manier om de snel groeiende bevolking te voeden. Een methode die nu meer dan een eeuw later in onze samenleving in de mode is geraakt en die de grootste fijnproevers onder haar klanten mag rekenen.

Noteer dus in je agenda dat je een afspraak hebt van woensdag tot en met zondag aanstaande met de culinaire chefs van de Foodtrucks op het Foodtruck festival in Benissa en durf je te laten verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *