Waarschijnlijk kunt u bepaalde zaken heel goed zelf. Maar als u de taal niet (goed genoeg) machtig bent, kan het toch prettig zijn als er iemand met verstand van zaken met u meekijkt, zonder dat u meteen veel geld aan een huurmakelaar moet besteden. Voor ‘Zelfdoeners die wat meer zekerheid wensen’ houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze service ‘Huurcoach Plus’. Op deze pagina vindt u de stappen die u zelf neemt, met een deskundige hulp achter de schermen:

1. Wij zoeken voor u
Eerst plannen wij geheel kosteloos en vrijblijvend een inventariseringsgesprek. Dit kan telefonisch, of op ons kantoor. We brengen uw wensen en huurbudget in kaart en vertellen u over de mogelijkheden en onze werkwijze. Als u interesse hebt gaan wij een opdracht tot huurbegeleiding met u aan en starten wij direct met het zoektraject. En dit doen wij voor u door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Wij gaan zoeken naar maximaal drie geschikte huurwoningen die voldoen aan uw wensen en die bij u passen. Wij sturen vervolgens een selectie van de door ons gevonden huurwoningen per e-mail naar u toe. U geeft vervolgens aan welke woningen u aanspreken.

2. Afspraak maken en bezichtigen
Hebben wij een huurhuis voor u gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Wij maken voor u een passende afspraak met de verhurende partij, maar de bezichtiging doet u gewoon zelf. Wilt u meer weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen? Dan zit uw huurcoach voor u klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is. Vooraf kunt u gewoon telefonisch of per e-mail contact hebben met uw huurcoach en ook tijdens de bezichtiging is telefonisch contact geen enkel probleem als u vragen heeft of bepaalde zaken gewoon wilt uitsluiten.

3. Onderhandelen over huurcondities
Bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast over de woning? Dan nemen wij uit uw naam contact op met de verhurende partij en voeren voor u de onderhandeling over de condities waaronder u de woning wenst te huren. Wellicht kan de huurprijs aangepast worden of kunnen wij zorgen dat de eerste huurdag een maandje later begint, omdat dit u beter uitkomt. Maar ga er niet automatisch vanuit dat de verhurende partij de huurprijs aanpast. Steeds vaker is de prijs gewoon de prijs en bent u zeker niet de enige gegadigde. Ook is het vaak zo dat een eigenaar wenst dat de eerste huurdag start op de eerste dag van de komende maand. Wat op zich begrijpelijk is, daar de woning voor de eigenaar niets oplevert in de periode dat de woning niet verhuurd wordt. Maar wij gaan altijd uit van de stelling; “nee hebben we, ja kunnen we krijgen”.

> TOCH LIEVER EEN BEETJE MEER ONDERSTEUNING?

4. Controle huurovereenkomst
Hebben wij voor u overeenstemming over de huurcondities bereikt? Dan is het tijd om deze te concretiseren in een huurovereenkomst. Wij laten onze advocaat een huurovereenkomst opmaken of laten de huurovereenkomst controleren als de verhurende partij liever de huurovereenkomst maakt. Op deze manier weet u zeker dat u geen kat in de zak huurt en de huurovereenkomst op alle punten zal voldoen aan in de Spaanse wet voorgeschreven en vastgelegde punten. En dat is wel zo prettig.

5. Vraagbaak tijdens het hele traject
Vanaf het moment dat u een opdracht tot huurbegeleiding met ons bent aangegaan tot het moment van ondertekening van de huurovereenkomst, kunt u telefonisch of per e-mail bij ons terecht voor vragen, een stukje ondersteuning op afstand en handige tips. Lekker makkelijk, want zo huurt u een stuk relaxter.

Meer weten?
Wilt u meer weten over huurbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.