Als u een huis in Spanje gaat huren, is het soms fijn als er iemand met verstand van zaken met u meekijkt. Maar u wilt ook weer niet veel geld aan een (aan)huurmakelaar besteden. Voor ‘Zelfdoeners’ die de Spaanse taal voldoende machtig zijn en al wat meer ervaring hebben met het huren van een huis in Spanje, houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze service ‘Huurcoach’. Op deze pagina vindt u de stappen die u zelf neemt, met een beetje hulp achter de schermen:

1. Wij zoeken voor u
Eerst plannen wij geheel kosteloos en vrijblijvend een inventariseringsgesprek. Dit kan telefonisch, of op ons kantoor. We brengen uw wensen en huurbudget in kaart en vertellen u over de mogelijkheden en onze werkwijze. Als u interesse hebt gaan wij een opdracht tot huurbegeleiding met u aan en starten wij direct met het zoektraject. En dit doen wij voor u door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Wij gaan zoeken naar maximaal drie geschikte huurwoningen die voldoen aan uw wensen en die bij u passen. Wij sturen vervolgens een selectie van de door ons gevonden huurwoningen per e-mail naar u toe. U geeft vervolgens aan welke woningen u aanspreken.

2. Afspraak maken en bezichtigen
Hebben wij een huurhuis voor u gevonden? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Die doet u gewoon zelf. Wilt u meer weten over waar u op moet letten en wat u moet vragen? Dan zit uw huurcoach voor u klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is. Vooraf kunt u gewoon contact hebben met uw huurcoach en ook tijdens de bezichtiging is telefonisch contact geen enkel probleem als u vragen heeft of bepaalde zaken gewoon wilt uitsluiten.

3. Onderhandelen over huurcondities
Bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast over de woning? Dan neemt u contact op met de verhurende partij en gaat u onderhandelen over de huurcondities, als een echte pro. Wellicht kan de huurprijs aangepast worden of kunt u de eerste huurdag een maandje later laten beginnen, omdat dit u beter uitkomt. Maar ga er niet automatisch vanuit dat de verhurende partij de huurprijs aanpast. Steeds vaker is de prijs gewoon de prijs en bent u zeker niet de enige gegadigde.

> TOCH LIEVER EEN BEETJE MEER ONDERSTEUNING?

4. Controle huurovereenkomst
Heeft u overeenstemming over de huurcondities bereikt? Dan is het tijd om deze te laten concretiseren in een huurovereenkomst. In de regel zal de verhurende partij u een huurovereenkomst voorleggen welke wij voor u kunnen controleren om wettelijke correctheid. Eventuele onvolkomenheden zullen wij aan u doorgeven, waarna u de verhurende partij kunt vragen deze aan te passen dan wel zaken toe te voegen of te verwijderen.

5. Vraagbaak tijdens het hele traject
Vanaf het moment dat u een opdracht tot huurbegeleiding met ons bent aangegaan tot het moment van ondertekening van de huurovereenkomst, kunt u telefonisch of per e-mail bij ons terecht voor vragen, een stukje ondersteuning op afstand en handige tips. Lekker makkelijk, want zo huurt u een stuk prettiger.

Meer weten?
Wilt u meer weten over huurbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.