Laat u alle ingewikkelde dingen bij het huren van een huis in Spanje liever over aan iemand die er echt verstand van heeft? Dan bent u waarschijnlijk een ‘Latendoener’. Neem dan Benicasa als uw persoonlijke huurmakelaar mee. Wij handelen uitsluitend in uw belang, zitten vol goede tips en regelen echt alles voor u. En u betaalt gewoon een vaste courtage, dus geen financiële verrassingen achteraf. Daarbij werken wij volledig onafhankelijk van andere makelaars en hebben dan ook geen verborgen commissie afspraken met onze collega’s, zodat wij tot het uiterste kunnen gaan in de onderhandelingen. Bekijk hier de stappen:

1. Wij zoeken voor u
Eerst plannen wij geheel kosteloos en vrijblijvend een inventariseringsgesprek. Dit kan telefonisch, of op ons kantoor. We brengen uw wensen en huurbudget in kaart en vertellen u over de mogelijkheden en onze werkwijze. Als u interesse hebt gaan wij een opdracht tot huurbegeleiding met u aan en starten wij direct met het zoektraject. En dit doen wij voor u door heel Spanje, bij door ons gecontroleerde makelaars, terwijl wij ook de voor u wellicht lastig te bereiken particuliere markt niet vergeten. Wij gaan zoeken naar maximaal drie geschikte huurwoningen die voldoen aan uw wensen en die bij u passen. Wij sturen vervolgens een selectie van de door ons gevonden huurwoningen per e-mail naar u toe. U geeft vervolgens aan welke woningen u aanspreken.

2. De bezichtiging
Een huis huurt u niet elke dag en zeker niet in een ander land. In Spanje gaat het huren van een huis echt heel anders dan u in uw thuisland gewent bent en ook de Spaanse huisvestingwet zit compleet anders in elkaar. Om zeker te zijn dat alles is zoals door de verhurende partij gepresenteerd, gaan wij met u mee tijdens de bezichtiging. Voor ons is het namelijk minder belangrijk waar ‘het kastje van oma’ komt te staan, maar juist of u krijgt wat wordt afgesproken. Met meer dan 20 jaar ervaring kijken wij met andere ogen dan u naar een woning. Daarbij wilt u gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.

3. Onderhandelen over huurcondities
Als ervaren huurmakelaar in Spanje weten wij precies wat u moet bieden om toch uit te komen op uw ideale huurprijs. Vooraf bespreken wij met u de prijs die u wenst te betalen en zullen wij u adviseren daar waar nodig, maar ook eerlijk vertellen als iets niet realistisch is. Ook hier duurt eerlijk zijn het langst. Dan komt het spannendste moment; het uitbrengen van een bod of het vragen om een aanpassing van de huurcondities. Geen zorgen, we onderhandelen namens u en doen dit altijd in overleg. Tijdens het onderhandelen gaan we voor u tot het uiterste. Tegen de meest gunstigste voorwaarden en scherpste huurprijs natuurlijk. Daar zijn we tenslotte makelaars voor. Maar ga er niet automatisch vanuit dat de verhurende partij de huurprijs aanpast. Steeds vaker is de prijs gewoon de prijs en bent u zeker niet de enige gegadigde.

> DE REST KAN IK ZELF WEL

4. Controle huurovereenkomst
Hebben wij voor u overeenstemming over de huurcondities bereikt? Dan is het tijd om deze te concretiseren in een huurovereenkomst. Wij laten onze advocaat een huurovereenkomst opmaken of laten de huurovereenkomst controleren als de verhurende partij liever de huurovereenkomst maakt. Op deze manier weet u zeker dat u geen kat in de zak huurt en de huurovereenkomst op alle punten zal voldoen aan in de Spaanse wet voorgeschreven en vastgelegde punten. En dat is wel zo prettig.

5. Juridisch advies tijdens het eerste huurjaar
Vanaf het moment van ondertekening van de huurovereenkomst, kunt u het eerste huurjaar bij ons terecht voor juridisch advies als het per ongeluk toch niet helemaal gaat zoals met de verhurende partij overeengekomen. Als er problemen zijn die niet conform de huurovereenkomst zijn, zullen wij uit uw naam contact opnemen met de verhurende partij om deze aan de gemaakte overeenkomst te herinneren en daar waar nodig te sommeren bepaalde zaken al dan niet uit te voren. Een stukje extra zekerheid kan tenslotte nooit kwaad en het huurt meteen een stuk prettiger.

Meer weten?
Wilt u meer weten over huurbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.