Les Basetes Yacht Club: een paradijs aan de Costa Blanca

De ‘Les Basetes Yacht Club‘ in Benissa, is een waar paradijs en niet alleen voor liefhebbers van boten. Recreatieve activiteiten en gastronomische aanbod maken deze kleine en charmante jachthaven een must-see plek aan de Costa Blanca.

De Les Basetes Yacht Club, gelegen aan de kust van Benissa, in de volksmond ook wel Benissa Costa genoemd, opende haar faciliteiten in 1973. Buiten de capaciteit om 80 boten van verschillende lengte te huisvesten, biedt de haven verschillende recreatieve en gastronomische diensten, naast uiteraard faciliteiten van de jachthaven zelf.

Bij de ‘Les Basetes Yacht Club’ kunt u (water)sporten, genieten van uw vrije tijd en een optimale familiedag beleven, allemaal zonder de haven te verlaten. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hier hun eerste contact met zeilen (catamaran, windsurfen, kajakken, etc.) hebben via de zeilschool ‘Escuela de Vela las Antípodas‘. In hetzelfde centrum kun je alles huren wat je nodig hebt om een ​​breed scala aan maritieme sporten te beoefenen. Bovendien worden diverse excursies aangeboden die ongetwijfeld een aangename herinnering zullen achterlaten voor degenen die hier voor kiezen.

Direct bij de haven ligt het Basetes duikcentrum, waar meer gevorderde duikers toegang hebben tot veruit de beste duikplekken aan de kust. Natuurlijk worden hier ook duikcursussen aangeboden voor degenen die willen beginnen met deze prachtige recreatieve activiteit waarmee de schitterende onderwaterwereld van de Costa Blanca ontdekt kan worden.

In de Les Basetes Yacht Club bevinden zich twee gastronomische paradijsjes. De eerste is het ‘Coral Beach Restaurant‘, waar u de typische rijstgerechten van dit gebied kunt proeven. Een sterk aanbevolen ervaring voor de meest veeleisende fijnproevers. Het terras aan zee is ongetwijfeld een perfecte enclave om na een dag van volop activiteit weer op krachten te komen. De ‘Oceana Club Restaurant & Cocktail Lounge‘ bevindt zich op de tweede verdieping van het havengebouw. Een creatieve keuken die zeker niet mag worden overgeslagen. Een meer dan unieke ervaring die u zeker uitnodigt om te herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *