Nederland en België donkerrood, Spanje donkergrijs

Wekelijks past het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding, het ECDC, op donderdag de kaart van Europa aan, waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Spanje donkergrijs
Het ECDC heeft op donderdag 18 november de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit, zoals bijgewerkt op 18 november 2021. Maar anders dan Nederland en België, die deze week donkerrood gekleurd zijn, is Spanje niet rood, niet oranje, maar ook niet groen gekleurd. Spanje is donkergrijs, inclusief de Canarische Eilanden. De kleur donkergrijs betekent niet dat Spanje vrij is van enige besmetting, maar dat het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding geen data of informatie heeft ontvangen van Spanje.

Informatie in de diverse media leert echter dat het aantal besmettingen, anders dan in Nederland en België, op dit moment erg mee valt. Maar dit kan, zoals we inmiddels weten, ook erg snel veranderen als de Coronaregels niet goed nageleefd worden.

Bron: Spanje Vandaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *