Onze diensten » Aankoopbegeleiding

Een kwestie van betrouwbaar advies

U overweegt een huis in Spanje te kopen. Het liefst een mooi huis dat precies bij u past en als het even mogelijk is voor een aantrekkelijke prijs. Ongetwijfeld spelen er bij het zoeken naar een huis verschillende vragen door uw hoofd. Wat is de waarde van het huis? Is de vraagprijs van het huis redelijk of kan ik nog onderhandelen? Hoe voer ik de onderhandelingen? Zitten er verborgen schulden op het huis? Hoe is de bouwkundige staat? Al deze vragen kan Benicasa voor u beantwoorden.

Een hele zorg minder
Bij het kopen van een huis in Spanje kan het inschakelen van een aankoopmakelaar verstandig zijn. Vooral omdat er veel komt kijken bij het kopen van een huis en Spanje valkuilen kent die u vaak in uw eigen land niet gewend bent. Met meer dan 20 jaar ‘Spanje ervaring’ en een NVM achtergrond, bent u bij Benicasa aan het juiste adres om te profiteren van onze ruime ervaring en kennis als ‘Spanje Specialist’. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een professionele begeleiding bij de bezichtigingen en onderhandelingen. En dat is direct een hele zorg minder.

Mensen die verliefd worden op een stapel bakstenen moet je tegen zichzelf beschermen

Wij helpen je vinden
Het vinden van een droomwoning onder de Spaanse zon is een vraagstuk dat meer en meer mensen bezighoudt. Het klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak niet zo te zijn. De concurrentie is groot en de prijzen variëren sterk. Het is dan ook zaak om vroegtijdig op de hoogte te zijn van nieuw aanbod in de woningmarkt en de daarbij horende marktconforme prijzen. Dit is waarmee Benicasa u als geen ander kan helpen. Wij beschikken over een jarenlange ervaring op het gebied van ‘makelen’ in Spanje, spreken de taal vloeiend en zijn als gerenommeerde makelaar uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen in onze regio én daarbuiten. Wij zorgen ervoor dat u snel uw nieuwe woning vindt en onderhandelen voor u om de best mogelijke aankoopprijs te verkrijgen.

De voordelen van Benicasa als aankoopmakelaar

 • Wij kennen de omgeving als geen ander
 • De Spaanse regelgeving heeft voor ons geen enkel geheim meer
 • Wij beschikken over de kennis van de lokale huizenmarkt
 • Wij helpen u bij het vinden van uw droomhuis aan de hand van uw woonwensen
 • Wij begeleiden u bij de bezichtigingen
 • Wij beoordelen het huis visueel bouwkundig en controleren het bestemmingsplan en de omgeving
 • Wij controleren alle stukken en checken of er verborgen schulden zijn
 • Wij stellen de waarde van het huis vast
 • Wij helpen u onderhandelen en begeleiden u bij het passeren van de woning bij de notaris in Spanje
 • Wij staan u indien nodig bij met juridisch advies via onze huisadvocaat
 • Na oplevering kunt u altijd met vragen bij ons terecht
 • En uiteraard zijn wij er ook voor onafhankelijk hypotheekadvies en het verzorgen van alle noodzakelijke verzekeringen

Onze courtage is ‘All Inclusive’
U wilt een huis kopen in een ander land en daarbij liever geen ‘kat in de zak’ kopen. Daarom schakelt u ons in als specialist en verlangt van ons dat wij het onderste uit de kan halen voor een optimaal resultaat. Dit doen wij graag en dit doen wij goed. Maar zoals alles dat goed moet gebeuren, kost dit geld. Wij werken dan ook tegen een vaste en eerlijke courtage welke gelijk staat aan 2,5% van de koopprijs, met een minimum van € 2.500,-. Onze courtage is standaard inclusief alle noodzakelijke werkzaamheden, zodat u achteraf niet voor vervelende, vaak financiële, verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan dossiervorming, kadastrale recherche, juridische controle van alle documenten door onze huisadvocaat, begeleiding bij bezichtigingen in uw eigen taal, onderhandelingen met de verkopende partij, visuele bouwtechnische recherche en begeleiding bij het passeren van de woning bij de notaris in Spanje. Daarbij is het voor ons geen enkel probleem om u te helpen zoeken naar uw droomwoning indien u deze niet zelf kunt vinden. En ja, ook die service is inbegrepen in onze courtage.

Gratis diensten blijken vaak een stuk minder gratis te zijn dan u vooraf voorgespiegeld krijgt

Waarom werken wij niet ‘gratis’?
Ook in Spanje is alleen de zon gratis en zijn ‘gratis’ aangeboden diensten in de praktijk een stuk minder gratis dan u vooraf voorgespiegeld krijgt. Daarbij dient u het vakmanschap van ‘makelaars’ die hun diensten ‘gratis’ aanbieden ernstig in twijfel te trekken. Enige bouwtechnische kennis is zelden aanwezig, wetskennis ontbreekt en elke aansprakelijkheid in geval het achteraf mis blijkt te gaan wordt contractueel weggewuifd. “Maar hoe werkt dit dan?” vraagt u zich wellicht af. Heel eenvoudig. De door u als makelaar ingeschakelde persoon neemt contact op met de verkopende partij en bedingt een commissie van minimaal 2,5% van de koopprijs welke in de regel eenvoudig bij de koopprijs wordt opgeteld. Mocht u deze persoon ook in hebben geschakeld om een woning te zoeken volgens uw wensen, dan komen slechts de woningen naar voren waarvan de verkopende partij bereid is deze commissie te betalen. Zo niet, dan krijgt u de woning nooit te zien. Hoe mooi, goed of voordelig deze ook is. En indien u extra diensten wenst, mag u hiervoor ook extra betalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld advocaatkosten en bouwtechnische keuring. In het meest nadelige geval komt het ‘gratis’ tarief dan al snel op 4% tot 5% van de koopprijs. U begrijpt dat wij liever open zijn over het door ons gehanteerde tarief en de inbegrepen diensten. Aan het einde van de rit is dit voor u tenslotte een stuk voordeliger.

Doorlopende dienstverlening
Onze dienstverlening is met het passeren van de koopakte bij de notaris niet afgelopen. Mochten er in een later stadium problemen ontstaan, dan mag u altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling. Daarbij kunnen wij u onafhankelijk adviseren omtrent een eventuele hypotheek en de noodzakelijke verzekeringen. Wilt u meer informatie over wat wij als aankoopmakelaar voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij spreken Nederlands, dus dat is wel zo makkelijk.

De kleine lettertjes
Reiskosten zijn tot een totaal van 100 kilometers in onze courtage inbegrepen. Eventuele verblijfskosten en een uitvoerige bouwtechnische keuring inclusief keuringsrapport zijn niet inbegrepen in de courtage en dienen altijd middels vooruitbetaling voldaan te worden. Bij het afsluiten van de bemiddelingsovereenkomst dient u rekening te houden met een eerste aanbetaling van 50% van het minimumbedrag. Alle genoemde bedragen en percentages zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje.