SPAANSE MARKTKENNIS MESSCHERP ONDERHANDELEN ZORGELOOS ONDERTEKENEN
Vanaf de eerste bezichtiging gaan wij met u mee tijdens de bezichtigingen. Wij hebben alle kennis en data in huis om u goed te kunnen adviseren over de waarde en de staat van het huis dat u op het oog hebt, naar welk stukje Spanje uw keuze ook uit gaat. Wij voeren namens u de onderhandelingen met de verkopende partij over de allerbeste voorwaarden en de scherpste prijs. Met meer dan 20 jaar ervaring als aankoopmakelaar in Spanje gaan we altijd voor het beste resultaat: een dik tevreden u! Als de koopovereenkomst is opgesteld, wordt die door onze huisadvocaat tot op de punten en komma’s gecheckt. We gaan pas akkoord als we zeker weten dat alles klopt en goed is vastgelegd. Alleen op die manier kunt u zorgeloos uw handtekening zetten.

 

Hoe werkt het?

1 Bezichtiging en waardebepaling
2 Technische en juridische aspecten
3 Bieden en onderhandelen
4 De koopovereenkomst
5 De overdracht
Stappen bekijken >>>

 

Wat zijn onze kosten?
Kiest u voor de aankoopmakelaar? Dan kiest u voor persoonlijke aankoopbegeleiding. Voordat u een opdracht aangaat, starten wij eerst met het zoeken van een woning volgens de specificaties die u hebt opgegeven via onze GRATIS zoekservice, naar welk stukje Spanje uw voorkeur ook uitgaat. Zodra wij een woning volgens uw voorkeuren hebben gevonden, of als u dat misschien zelf al gedaan hebt, gaat u pas een opdracht tot aankoopbegeleiding met ons aan. Bij het aangaan van de opdracht betaalt u per bankoverschrijving 50% van onze vaste courtage van € 1.950,- waarna wij meteen voor u aan de slag gaan. We beginnen om samen met u de gevonden woning te bezichtigen. Bent u de na bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan laten wij onze architect een grondige bouwtechnische inspectie uitvoeren. Aan de hand van onze bevindingen en het door de architect gemaakte rapport maken wij vervolgens een waardebepaling, zodat u een complete en duidelijke woninganalyse ontvangt. Nu u een goed inzicht hebt in de waarde en kwaliteit van de woning, wordt het tijd voor de volgende fase: de onderhandeling.

Juridische controle
Wij voeren de onderhandeling met de verkopende partij voor u, maar altijd in overleg. We doen het tenslotte samen. Als na de onderhandeling een akkoord is bereikt met de verkopende partij over de koopprijs, opleverdatum en eventuele andere voor u belangrijke zaken, concretiseren wij de afspraken in een reserveringsovereenkomst. Op deze manier hebben wij een bepaalde periode de tijd om te controleren of alles juridisch in orde is. Na het completeren van onze courtage via een bankoverschrijving laten wij alle aan ons beschikbaar gestelde documentatie juridisch controleren door onze advocaat, zodat u zeker weet dat er geen verborgen schulden aanwezig zijn op het pand, alle aanwezige bebouwing goed geregistreerd is in het kadaster en er geen vreemde zaken spelen met betrekking tot het gemeentelijk bestemmingsplan. Nu u zeker weet dat ook juridisch alles is zoals het zou moeten zijn, gaan we over tot het opmaken van de koopovereenkomst of laten wij de koopovereenkomst door onze advocaat controleren als deze wordt opgemaakt door de verkopende partij. Zodra het koopcontract door alle partijen getekend is zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke documentatie bij de notaris komt te liggen en bewaken wij de termijn waarbinnen de woning moet passeren. En ja, ook bij de notaris in Spanje zijn wij aanwezig om u eventueel zaken uit te leggen of te vertalen als u de Spaanse taal niet machtig bent.

Geen financiële verrassingen
U dient er rekening mee te houden dat u een bedrag van € 5.000,- dient te betalen als reserveringsbetaling als u de woning ‘van de markt’ wilt laten halen en een aanbetaling van 10% van de koopsom (met aftrek van de reeds door u betaalde € 5.000,-) bij ondertekening van het koopcontract. Onze courtage is inclusief zoekopdracht in heel Spanje, begeleiding bij de bezichtiging, een bouwkundige inspectie door onze architect, juridische controle van alle beschikbare documentatie en begeleiding vanaf het allereerste begin tot en met de notaris in Spanje. En ja, ook als u daarna nog vragen hebt zijn wij er natuurlijk ook voor u. Lekker overzichtelijk dus, compleet en geen financiële verrassingen achteraf!

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om je volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.