Laat u alle ingewikkelde dingen bij het aankopen van een huis in Spanje liever over aan iemand die er echt verstand van heeft? Dan bent u waarschijnlijk een ‘Latendoener’. Neem dan een makelaar van Benicasa als uw persoonlijke aankoopmakelaar mee. Wij handelen altijd alleen in uw belang, zitten vol goede tips en regelen alles voor u. En u betaalt gewoon een vaste courtage, dus geen financiële verrassingen achteraf. Daarbij werken wij volledig onafhankelijk van andere makelaars en hebben dan ook geen verborgen commissie afspraken, zodat wij tot het uiterste kunnen gaan in de onderhandelingen. Bekijk hier de stappen:

1. Bezichtiging en waardebepaling
Wilt u een huis kopen in Spanje en hebt u een stukje financiering nodig? Dan adviseren wij u om te starten met een hypotheekcheck. Hiermee weet u meteen of en welke mogelijkheden er zijn. Zijn er mogelijkheden of hebt u geen stukje financiering nodig? Dan starten wij met het zoeken van een huis volgens uw specificaties, of misschien hebt u zelf al een leuke woning gevonden. Als de woning gevonden is gaan wij met u mee om het huis te bezichtigen. We letten overal op! We hebben namelijk niet voor niets meer dan 20 jaar ervaring in Spanje. Bovendien hebben we beschikbare data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis, naar welk plekje in Spanje uw voorkeur ook uitgaat. Zo komt u dus niet snel voor verrassingen te staan.

2. Technische en juridische aspecten
Een huis koopt u niet elke dag en zeker niet in een ander land. In Spanje zijn de bouwnormen anders dan u in uw thuisland gewent bent. Om zeker te zijn dat bouwkundig alles in goede staat is, checkt onze architect dan ook alle bouwkundige ins en outs. Daarnaast doen wij een kadastraal onderzoek en controleren de vermelde oppervlaktes van het huis en het perceel. En als u daarna nog steeds tevreden bent zoekt onze huisadvocaat alle juridische zaken tot op de bodem uit en controleert hij of er mogelijk verborgen hypotheken of overige lasten zijn waar u na aankoop niet voor op wilt draaien. U wilt gewoon weten dat het goed zit. Nou, wij ook.

3. Bieden en onderhandelen
Als ervaren aankoopmakelaar in Spanje weten wij precies wat u moet bieden om uit te komen op uw ideale aankoopprijs. We onderhandelen namens u en altijd in overleg. Tijdens het onderhandelen gaan tot het uiterste om het huis aan te kopen. Tegen de meest gunstigste voorwaarden en scherpste prijs natuurlijk. Daar zijn we tenslotte makelaars voor.

> BIEDEN KAN IK ZELF WEL!

4. De koopovereenkomst
Als u een huis in Spanje koopt, moet u er goed op letten dat alle stukken kloppen en op tijd worden ingediend. Daarbij worden alle documenten in de regel opgemaakt in het Spaans. Daarom controleren wij alles voor u en vertalen wij elk document mondeling en globaal. De koopovereenkomst wordt zorgvuldig gecheckt en we houden de termijnen scherp in de gaten. Daar heeft u dus geen omkijken naar. Als alle afspraken goed zijn vastgelegd, kunt u zonder stress uw handtekening zetten.

5. De overdracht
Nog een laatste check voordat het huis van u is! Wij zijn erbij tijdens de inspectie voordat we naar de notaris in Spanje gaan om de staat van huis nog een keer te controleren en vragen te beantwoorden. Is alles in orde? Dan kunt u naar de notaris om te tekenen voor uw nieuwe thuis! En ja, ook daar zijn wij bij om op te treden als uw persoonlijke tolk en om zaken te verduidelijken. En daarna? Ja, ook nadat u de trotse eigenaar bent geworden van uw Spaanse woning zijn wij er om vragen te beantwoorden, u te adviseren bij bijvoorbeeld het inschrijven van de kinderen op de nieuwe school, of het aanvragen van telefoon en internet.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om je volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.