Laat u alle ingewikkelde dingen bij het aankopen van een huis in Spanje liever over aan iemand die er echt verstand van heeft? Dan bent u waarschijnlijk een ‘Latendoener’. Neem dan een makelaar van Benicasa als uw persoonlijke aankoopmakelaar mee. Wij handelen altijd alleen in uw belang, zitten vol goede tips en regelen alles voor u. En u betaalt gewoon een vast percentage van de koopprijs. Daarbij werken wij volledig onafhankelijk van andere makelaars en hebben dan ook geen verborgen commissie-afspraken, zodat wij tot het uiterste kunnen gaan in de onderhandelingen.

Bekijk hier de stappen die wij samen met u nemen:

1. Bezichtiging en waardebepaling
Desgewenst zoeken wij een woning voor u. Vanaf het moment dat u of wij een woning hebben gewonden, gaan wij met u mee om het huis te bezichtigen. We letten overal op! We hebben namelijk niet voor niets meer dan 20 jaar ervaring in Spanje. Bovendien hebben we beschikbare data om u goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis, naar welk plekje in Spanje uw voorkeur ook uitgaat. Zo komt u dus niet snel voor verrassingen te staan.

2. Technische en juridische aspecten
De meeste mensen kopen niet elke dag een huis en zeker niet in een ander land. Een ander land heeft andere gewoontes, regeltjes en… valkuilen. Onze advocaat zoekt daarom alle juridische zaken tot op de bodem uit. Hij doet een kadastrale recherche, controleert de vermelde oppervlaktes en checkt de woning op verborgen hypotheken en overige lasten. En als u daarna nog steeds tevreden bent checkt onze architect alle bouwkundige ins en outs. U wil gewoon weten dat het goed zit. Wij ook.

3. Bieden en onderhandelen
Als ervaren makelaar in Spanje en ons verleden als NVM makelaar in Nederland weten wij precies wat u moet bieden om uit te komen op uw ideale aankoopprijs. We onderhandelen namens u en altijd in overleg. Tijdens het onderhandelen gaan wij tot het uiterste om het huis aan te kopen. Tegen de meest gunstigste voorwaarden en natuurlijk de scherpste prijs. Daar zijn we tenslotte makelaars voor.

> BIEDEN KAN IK ZELF WEL!

4. De koopovereenkomst
Als u een huis in Spanje koopt, moet u er goed op letten dat alle stukken kloppen en op tijd worden ingediend. Daarbij worden alle documenten in de regel opgemaakt in het Spaans. Daarom controleren wij alles voor u en vertalen wij elk document mondeling zodat u weet welke verplichtingen u aangaat en welke consequenties dergelijke verplichtingen met zich mee kunnen brengen. De koopovereenkomst wordt zorgvuldig gecheckt en we houden de termijnen scherp in de gaten. Daar heeft u dus geen omkijken naar. Als alle afspraken goed zijn vastgelegd, kunt u zonder stress uw handtekening zetten.

5. De overdracht
Nog een laatste check voordat de woning van u is! Uw persoonlijke makelaar is erbij tijdens de inspectie voordat we naar de notaris in Spanje gaan om de staat van huis nog een keer te controleren en eventuele vragen te beantwoorden. Is alles in orde? Dan kunt u naar de notaris om te tekenen voor uw nieuwe thuis! En ja, ook daar zijn wij bij om op te treden als uw persoonlijke tolk en om zaken te verduidelijken.

Meer weten?
Wilt u meer weten over aankoopbegeleiding in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Alle genoemde bedragen en percentages zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje en extra in opdracht van u te maken kosten.