Volledige inspectie al vanaf: € 450,-

Heeft u na lang zoeken eindelijk uw Spaanse droomwoning gevonden? Laat dan een bouwkundige inspecteur van Benicasa een bouwkundige inspectie uitvoeren voordat u de woning koopt. Een bouwkundige inspectie geeft u een helder, onafhankelijk en duidelijk inzicht in de staat van de woning waarin u geïnteresseerd bent en dat voorkomt teleurstelling achteraf.

Wanneer laat u een bouwkundige inspectie uitvoeren?
Een bouwkundige inspectie, ook wel aangeduid als bouwkundig onderzoek, kan op verschillende momenten plaatsvinden:

  • Tijdens de bezichtigingen: u voorkomt een miskoop of hoge onderhoudskosten;
  • Tijdens de onderhandelingen: een bouwkundig rapport kunt u inzetten;
  • Tijdens het verkrijgen van financiering: wordt soms gevraagd door de bank;
  • Als verkoper: u kunt profiteren van een snellere verkoop.

Wat kost een bouwkundige inspectie?
Als u een bouwkundige inspectie laat uitvoeren, is het prettig om vooraf de kosten te weten. Dankzij onze transparante werkwijze weet u bij Benicasa vooraf precies wat de bouwkundige inspectie zal kosten. Voor een bouwkundige inspectie van een standaard woning in Spanje betaalt u vanaf € 450,-. De exacte kosten worden bepaald door de oppervlakte van het object, de ligging en het type woning. Omdat meer vierkante meters, moeilijke ligging en woningtype meer werk met zich mee kunnen brengen, is het genoemde tarief dan ook vanaf. Neem voor een exacte prijsopgave alstublieft contact op met ons kantoor. Maakt u gebruik van onze service aankoopmakelaar? Dan is een bouwkundige inspectie inbegrepen is in ons tarief.

Een bouwkundige inspectie is de kosten zeker waard
Als u de kosten van de bouwkundige inspectie vergelijkt met de voordelen, dan zult u concluderen dat een keuring zeker de moeite waard is. Zeker als u van plan bent om een woning in Spanje te kopen. Ondanks dat de aanschaf van een woning al een flinke investering is, zou het u meer kunnen kosten als u geen inspectie laat uitvoeren. Zeker als u weet dat de bouwnormen in Spanje nog steeds ver achterlopen van wat u in je thuisland waarschijnlijk gewend bent. Die bijna nieuwe woning is nu nog een plaatje, maar kan, door voor u niet zichtbare gebreken, als snel veranderen in een bodemloze financiële put. Dankzij de bouwkundige inspectie komen dergelijke gebreken tijdig aan het licht. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u de woning zou kopen. Daardoor komt u na de aankoop van de woning niet plotseling voor onverwachte kosten te staan.

Waarom Benicasa?
Als u een bouwkundige inspectie wilt laten uitvoeren, is het belangrijk dat u dit aan een specialist overlaat. Na de keuring wilt u namelijk een goed beeld hebben van de bouwkundige staat van de woning. Bij Benicasa hebben wij architecten in huis die gespecialiseerd zijn in dit soort inspecties en die de staat van de woning derhalve uitstekend kunnen beoordelen. Zo komen eventuele gebreken van de woning al snel aan het licht. Op die manier voorkomt u dat u te veel voor een woning betaalt of, erger nog, een ‘kat in de zak’ koopt.

Meer weten?
Wilt u meer weten over een bouwkundige inspectie in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.