Extra diensten » Bouwtechnische keuring

Voorkom bouwtechnische verrassingen

Het is voor u waarschijnlijk geen verrassing dat de bouwnormen in Spanje, en daarmee meteen de bouwkwaliteit, in de regel niet overeenkomen met hetgeen u in uw thuisland vaak gewend bent. Wanneer u geen zin hebt in onaangename bouwtechnische verrassingen bij het kopen van een huis in Spanje, staat Benicasa u bij met een vakkundige bouwtechnische keuring. Onze keurmeesters zijn ervaren, weten precies waar zij op moeten letten en, niet geheel onbelangrijk, zijn onafhankelijk en hebben dus geen enkel belang bij een hoge of lage verkoopprijs. Zij zijn daardoor optimaal in staat om mogelijke gebreken objectief in kaart te brengen.

Na een bouwtechnische keuring weet u precies wat de staat van het huis is. Onze keurmeester let op de staat van het dak en de dakbedekking, het schilderwerk en de constructie. Hij adviseert, indien gewenst, over verbouwingsmogelijkheden en herstelwerkzaamheden. Ook eventueel achterstallig onderhoud wordt in kaart gebracht in een bouwkundig rapport, net als de geraamde kosten voor het herstel. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat het huis u dus werkelijk gaat kosten.

Het bouwkundig rapport kun u meenemen in de onderhandelingen of zelfs gebruiken als ontbindende voorwaarde in een voorlopig koopcontract. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring kan tegen minimale meerkosten veel rust en duidelijkheid geven en een, vaak financiële, teleurstelling helpen voorkomen. Niet geheel onbelangrijk dus. U koopt per slot van rekening niet elke week een huis.

Overweeg je een bouwtechnische keuring? De Bree Makelaardij staat je graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Koog aan de Zaan. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag de mogelijkheden met je.