Zo kan het dus ook…

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. De jurist van Benicasa voldoet aan die behoeften, waarmee wij juridische dienstverlening op het gebied van vastgoed-, huur-, horeca en ondernemingsrecht voor een brede groep particulieren en ondernemers in Spanje toegankelijk maken. Om u te voorzien van het beste advies werkt Benicasa volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor in een intakegesprek. Dit kan telefonisch, maar ook in een persoonlijk gesprek op ons kantoor als u dat prefereert. Samen zoeken we vervolgens naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een eenvoudige, vaak digitale of schriftelijke oplossing, een andere keer is het beter om alles in handen van onze advocaat te geven. Wat de oplossing ook is, wij zijn altijd duidelijk over afspraken en tarieven.

Onze specialisaties
Ons kantoor heeft als specialisatie vastgoed-, huur-, horeca en ondernemingsrecht. Tevens verrichten wij incasso’s binnen Spanje én daarbuiten. Onze jurist is gespecialiseerd in de juridische aspecten van alle soorten onroerend goed in Spanje (huizen, appartementen, commercieel onroerend goed, horeca, woningportefeuilles, golfbanen en jachthavens), met specifieke knowhow van de juridische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de verkoop, aankoop, verhuur of aanhuur van dergelijke eigendommen, evenals bij projectfinanciering van onroerend goed en het regelen van garanties. Als multidisciplinair jurist is hij tevens in staat om onze specifieke ervaring binnen de sectoren aan te vullen met advies op andere betrokken rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld ondernemingsrecht.

Contract opstellen
Of het nu gaat om een huur- of koopcontract, een arbeidsovereenkomst of eender wat voor contract tussen partijen, het is altijd belangrijk dat een contract wordt opgesteld dat juridisch waterdicht is. Daar draait het om, want het belang van een goed en duidelijk contract kan niet worden onderschat bij het zakendoen. Door gebruik te maken van een juridisch waterdicht contract, kunt u uw juridische positie als contractspartij versterken en de contractuele risico’s zo veel mogelijk voorkomen. Ook staat u met een goed contract veel sterker bij eventuele geschillen. Voor Benicasa behoort het opstellen van contracten tot de dagelijkse werkzaamheden. Laat een specialist daarom uw contract opstellen. Dan weet u zeker dat u een juridisch waterdicht contract hebt dat volledig is dichtgetimmerd.

Specialist in (huur)incasso
Als een huurder de huur niet meer betaald, dan is dat vervelend voor u als verhuurder. U heeft al meerdere keren de huurder gevraagd om een betaling te doen, helaas zonder gewenst resultaat. U besluit het innen van de openstaande huur over te dragen aan ons kantoor. Dan is het goed te weten dat wij voldoende kennis en expertise in huis hebben op het gebied van huurachterstanden bij particuliere- en zakelijke verhuur. Het Spaans huurrecht kent een zeer uitgebreide, maar meteen ook ingewikkelde wettelijke regeling die voortdurend in beweging is. Huurvorderingen vereisen daarom een zorgvuldige aanpak, omdat er regelmatig juridische geschillen ontstaan tussen huurder en verhuurder. Zodra wij uw opdracht hebben ontvangen starten wij direct met de minnelijke incassofase. Dit is de fase waarin uw huurder wordt benaderd om de openstaande huurachterstand te betalen. Leiden deze acties niet tot een volledige betaling? Dan adviseren wij u ten aanzien van het opstarten van een gerechtelijk traject waarin wij u uiteraard begeleiden. Internationaal zaken doen klinkt goed, maar wat doet u als uw internationale klant een wanbetaler blijkt te zijn? De juridische mogelijkheden zijn beperkt en bovendien erg kostbaar. Daar heeft Benicasa de oplossing voor. Door onze wereldwijde samenwerking met partners bieden wij de mogelijkheid uw vorderingen ook wereldwijd te incasseren.

Aankoopbegeleiding in Spanje
Benicasa is gespecialiseerd in het begeleiden bij de aankoop van onroerend goed in Spanje. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het helpen van cliënten uit voornamelijk Nederland en België en zijn goed bekend met de wensen en benodigdheden van inwoners uit deze landen. Wij bieden altijd een hoogstaande service waarbij u als cliënt goed wordt geïnformeerd omtrent de mogelijkheden en de werkzaamheden. U kunt bij Benicasa aankoopbegeleiding ontvangen vanaf het moment waarop u de beslissing neemt om te investeren in onroerend goed in Spanje. Wij begeleiden u vervolgens tot na de aankooptransactie en houden daarbij rekening met het feit dat u mogelijk een taalbarrière heeft en nog niet in Spanje woont. Zo bieden wij ook ondersteuning bij een aantal praktische zaken die komen kijken bij het investeren in onroerend goed in Spanje, zoals de aanvraag van een NIE en het openen van een bankrekening in Spanje.

Meer weten?
Wilt u meer weten over juridisch advies in Spanje? Vul het formulier aan de rechterkant zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren. En wij spreken gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.

Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.