Diensten » Juridisch Advies

Zo kan het dus ook…

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Onze huisadvocaat voldoet aan die behoeften en maakt juridische dienstverlening op het gebied van vastgoed-, huur-, horeca en ondernemingsrecht voor een brede groep particulieren en ondernemers in Spanje toegankelijk. Om u te voorzien van het beste advies werkt Benicasa volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor in een intakegesprek. Dit kan telefonisch, maar ook in een persoonlijk gesprek op ons kantoor als u dat prefereert. Samen zoeken we vervolgens naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing, een andere keer is het beter om onze advocaat in te schakelen. Wat de oplossing ook is, wij zijn altijd duidelijk over afspraken en tarieven.

GESPECIALISEERDE ADVOCAAT VOOR PARTICULIEREN EN ONDERNEMERS IN SPANJE

Over onze huisadvocaat
Onze huisadvocaat heeft als specialisatie vastgoed-, huur-, horeca en ondernemingsrecht. Tevens verricht de advocaat incasso’s binnen Spanje én daarbuiten. De advocaat is gespecialiseerd in de juridische aspecten van alle soorten onroerend goed in Spanje (huizen, appartementen, commercieel onroerend goed, horeca, woningportefeuilles, golfbanen en jachthavens), met specifieke knowhow van de juridische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de verkoop, aankoop, verhuur of aanhuur van dergelijke eigendommen, evenals bij projectfinanciering van onroerend goed en het regelen van garanties. Bovendien is de advocaat als multidisciplinair jurist in staat om onze specifieke ervaring binnen de sectoren aan te vullen met advies op andere betrokken rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld ondernemingsrecht.

Contract opstellen
Of het nu gaat om een huur- of koopcontract, een arbeidsovereenkomst of eender wat voor contract tussen partijen, het is altijd belangrijk dat een contract wordt opgesteld dat juridisch waterdicht is. Daar draait het om, want het belang van een goed en duidelijk contract kan niet worden onderschat bij het zakendoen. Door gebruik te maken van een juridisch waterdicht contract, kunt u uw juridische positie als contractspartij versterken en de contractuele risico’s zo veel mogelijk voorkomen. Ook staat u met een goed contract veel sterker bij eventuele geschillen. Voor onze huisadvocaat behoort het opstellen van contracten tot de dagelijkse werkzaamheden. Laat een specialist daarom uw contract opstellen. Dan weet u zeker dat u een juridisch waterdicht contract hebt dat volledig is dichtgetimmerd.

Specialist in huurincasso
Als een huurder de huur niet meer betaald, dan is dat vervelend voor u als verhuurder. U heeft al meerdere keren de huurder gevraagd om een betaling te doen, helaas zonder gewenst resultaat. U besluit het innen van de openstaande huur over te dragen aan onze advocaat. Deze heeft voldoende kennis en expertise in huis op het gebied van huurachterstanden bij particuliere- en zakelijke verhuur. Het Spaans huurrecht kent een zeer uitgebreide, maar meteen ook ingewikkelde wettelijke regeling die voortdurend in beweging is. Huurvorderingen vereisen daarom een zorgvuldige aanpak, omdat er regelmatig juridische geschillen ontstaan tussen huurder en verhuurder. Zodra onze advocaat uw opdracht heeft ontvangen start deze direct met de minnelijke incassofase. Dit is de fase waarin uw huurder wordt benaderd om de openstaande huurachterstand te betalen. Leiden deze acties niet tot een volledige betaling? Dan adviseren wij u ten aanzien van het opstarten van een gerechtelijk traject en kan onze advocaat u ook daarin begeleiden.

Specialist gegarandeerd bij aankoop
Benicasa is gespecialiseerd in het begeleiden bij de aankoop van onroerend goed in Spanje. Wij hebben al jaren ervaring met het helpen van cliënten uit voornamelijk Nederland en België. Zo zijn wij goed bekend met de wensen en benodigdheden van cliënten uit deze landen, en bieden een hoogstaande service waarbij u als cliënt goed wordt geïnformeerd omtrent de mogelijkheden en de werkzaamheden. Bij Benicasa kunt u aankoopbegeleiding ontvangen vanaf het moment waarop u de beslissing neemt om te investeren in onroerend goed in Spanje. Wij begeleiden u vervolgens tot na de aankooptransactie. Wij houden daarbij rekening met het feit dat u mogelijk een taalbarrière heeft en nog niet in Spanje woont. Zo bieden wij ook ondersteuning bij een aantal praktische zaken die komen kijken bij het investeren in onroerend goed in Spanje, zoals de aanvraag van een NIE en het openen van een bankrekening.

Neem contact op
Eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem gewoon even contact met ons op. Een eerste consult is bij Benicasa namelijk altijd kosteloos, geheel vrijblijvend en altijd in uw eigen taal. En dat is wel zo makkelijk.