Onze diensten » NIE nummer aanvragen

NIE nummer aanvragen
Wij verzorgen uw NIE in twee werkdagen

Als EU onderdaan bent u in Spanje verplicht een NIE nummer aan te vragen als u langer dan 3 maanden in Spanje gaat verblijven. Na ontvangst van uw NIE kunt u vervolgens als resident worden aangemerkt. Belangrijker is dat u tevens een NIE nummer nodig heeft voor elke economische handeling in Spanje, zoals het kopen of huren van een huis, het op naam zetten van een voertuig en steeds vaker voor het openen van een bankrekening in Spanje. NIE staat voor ‘Numero de Identificación de Extranjero’ en is vergelijkbaar met het Burgerservicenummer in Nederland en het Rijksregisternummer in België.

Wachttijden van twee maanden en meer zijn meer regel dan uitzondering

Waar vraag ik een NIE nummer aan?
Het NIE nummer kunt u niet langer aanvragen bij de Spaanse ambassades of consulaten in Nederland of België, maar uitsluitend nog bij de ‘Oficina de Extranjeria’ (de vreemdelingendienst) of ‘Policía Nacional’ (hiervoor aangesteld politiebureau van de Nationale Politie). Dit is afhankelijk van de gemeente waar u het NIE aanvraagt. Voor de Costa Blanca Noord kunt u terecht bij de Policía Nacional in Benidorm en Alicante. U dient wel vooraf een afspraak te maken, waarbij u rekening moet houden met een wachttijd van inmiddels enkele maanden.

Uw NIE binnen 2 werkdagen in uw bezit met onze unieke spoedprocedure

Spoedaanvraag
Heeft u met spoed een NIE nummer nodig? Dan kunnen wij u begeleiden bij de aanvraag van uw NIE nummer in Spanje. Wij hebben speciale afspraken gemaakt met de Policía Nacional in Benidorm, waardoor u uw NIE reeds binnen twee werkdagen in uw bezit kunt hebben. Wij maken voor u een afspraak bij de Policía Nacional in Benidorm. U komt op de dag van de afspraak zelf mee voor het indienen van de aanvraag (dit is verplicht ter controle van uw identiteit) en haalt het NIE later persoonlijk op in Benidorm. Wij zorgen dat de leges voldaan worden, vullen voor u het EX-15 formulier in en begeleiden u bij de aanvraag op het bureau van de Policía Nacional in Benidorm.
Kosten: € 185,- per persoon (kosten leges inbegrepen)
Duur: maximaal 5 werkdagen

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van een NIE?

  • Recente pasfoto
  • Ingevuld en ondertekend EX-15 formulier
  • Geldig paspoort of identiteitskaart
  • Kopieën van alle documenten
  • De namen van uw ouders
  • (Tijdelijk) adres in Spanje


Aanvraag NIE nummer

Let op: U dient in het bezit te zijn van een geldig (tijdelijk) adres in Spanje. Wij nemen uw aanvraag uitsluitend in behandeling als alle velden volledig en juist zijn ingevuld. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

De kosten voor begeleiding bij het aanvragen van een NIE zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje en dienen middels vooruitbetaling contant of per bankoverschrijving voldaan te worden. Begeleiding bij de aanvraag van een NIE kan uitsluitend geschieden in Benidorm, provincie Alicante. Wij kunnen u helaas niet assisteren bij een persoonlijk door u gedane of nog uit te voeren aanvraag.