Diensten » Hypotheekadvies

Haal het beste advies in huis

U gaat een woning kopen in Spanje. Dat is een belangrijke moment in uw leven dat u graag goed wilt regelen. Dat begrijpen wij. Daarom gaat het hypotheekadvies van Benicasa verder dan een simpele berekening van uw maandlasten. Wij kijken naar waar u nu staat en luisteren naar uw wensen voor vandaag, maar zeker ook voor morgen. Uw toekomstig pensioen speelt daarbij bijvoorbeeld een grote rol. Of misschien wilt u wel eerder stoppen met werken? Over dit soort financiële beslissingen denken wij nu alvast na, zodat u straks niet voor vervelende (vaak financiële) verrassingen komt te staan.

Wat kunt u verwachten bij Benicasa?
Nadat u contact met ons heeft opgenomen, maken wij met u een vrijblijvende afspraak. In dit gesprek inventariseren we samen uw financiële situatie, wensen en toekomstverwachtingen. Aan de hand daarvan ontvangt u van ons inzage in de financiële gevolgen van uw mogelijke aankoop. Heeft u reeds een woning in Spanje gevonden die voldoet aan uw wensen? In dat geval adviseren wij u over de financiering van deze woning en helpen u met het regelen van de hypotheek die bij u past. Daarbij nemen wij u veel werk uit handen.

Oversluiten of omzetten
We helpen u niet alleen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, maar ook bij het oversluiten of omzetten van uw huidige hypotheek onder vaak betere voorwaarden. Dit zorgt er bijvoorbeeld dat u lagere maandlasten krijgt, of dat u meer kunt  gaan aflossen. Samen zoeken we naar de hypotheek die het beste bij uw huidige situatie past.

Kosten hypotheekadvies
Voor het onafhankelijk hypotheekadvies van Benicasa betaalt u kosten. Onze bemiddelingskosten bedragen € 225,- en dient u te voldoen middels vooruitbetaling, waarna wij uw hypotheekaanvraag voorleggen aan de bank in Spanje. Hierna zal de bank, als zij financieringsmogelijkheden zien, een offerte uitbrengen. Bij acceptatie van de door de bank uitgebrachte hypotheekofferte dient u een hypotheekcourtage te voldoen welke gelijk is aan 1% van het te financieren bedrag, met een minimum van € 750,-, waar de reeds eerder door u betaalde bemiddelingskosten vanaf worden getrokken. Tevens vraagt
de bank u bij acceptatie van de hypotheekofferte de kosten van de verplichte taxatie te voldoen. Na betaling van de hypotheekcourtage en de taxatiekosten, wordt door de bank een taxatie aangevraagd. De taxatiekosten zijn afhankelijk van het woningtype en de vooraf ingeschatte waarde van het object en worden in de offerte aangegeven, maar bedragen gemiddeld tussen € 200,- en € 300,-.

Waarom betalen voor hypotheekadvies?
Deze vraag is niet vreemd als u bedenkt dat de kosten voor hypotheekadvies lange tijd niet zichtbaar waren voor de consument. Pas sinds 2013 worden de advieskosten in Spanje rechtstreeks in rekening gebracht door de hypotheekadviseur. Dit betekent niet dat hypotheekadvies voor die tijd gratis was. Integendeel. Ook toen werden kosten in rekening gebracht, maar werden deze kosten ‘onzichtbaar’ verrekend in de hypotheekrente, destijds ook wel provisie genoemd, en door de bank aan de met hen samenwerkende hypotheekadviseur uitbetaald als commissie. Omdat u geen inzicht had op deze kosten was de kans groot dat u snel veel te veel betaalde. Dit is gelukkig verboden sinds 2013. Het provisieverbod heeft voor u als consument het voordeel dat de totale kosten beter inzichtelijk zijn en banken, door de transparantie, niet langer het advies kunnen beïnvloeden.

Bankkosten
Indien u de woning (deels) met een hypotheek financiert, bent u hiervoor geen kosten verschuldigd aan de bank, de notaris en het kadaster. De kosten welke gepaard gaan met betrekking tot het passeren van de hypotheekakte bij de notaris en registratie in het kadaster, komen in Spanje namelijk geheel voor rekening van de bank. Wel dient u de verplichte taxatiekosten te betalen en staat het een hypotheekbemiddelaar vrij om een courtage in rekening te brengen van normaal gesproken 1% van het hypotheekbedrag. Wilt u een woning aankopen met een financiering, dan dient u er rekening mee te houden dat de hypotheekakte ongeveer 10 dagen vóór het passeren van de woning al bij de notaris in Spanje dient te passeren. Houdt u hier rekening mee bij het afspreken van de uiterlijke passeerdatum!

Onafhankelijk en goed geregeld
Benicasa werkt volkomen onafhankelijk. Op basis van uw persoonlijke situatie en wensen helpen wij u met het vinden van een passende hypotheek. Wij bemiddelen tussen vrijwel alle Spaanse banken en werken dus voor u. Graag regelen wij alles goed voor uw hypotheek, zodat u straks zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe woning onder de Spaanse zon. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor. Alle genoemde bedragen en percentages zijn exclusief de dan geldende BTW in Spanje.