Extra diensten » Verkopen in Spanje

Uw huis in Spanje verkopen

U overweegt uw huis in Spanje te verkopen. Het is dan zonder meer verstandig hierbij een vakman in te schakelen. Bij Benicasa bent u aan het juiste adres om te profiteren van onze ervaring en kennis als gediplomeerd makelaar. Met betrouwbaar advies van Benicasa heeft u een hele zorg minder! We leggen u graag uit wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw huis. Hoe wij u daarbij behulpzaam kunnen zijn en, heel belangrijk, welke meerwaarde Benicasa u hierbij kan bieden.

Goede inventarisatie
Aan elke succesvolle woningverkoop gaat een goede inventarisatie van het huis vooraf. Met ‘goed’ bedoelen wij niet alleen het schetsen van een zo mooi mogelijk beeld, maar ook een zo reëel mogelijke voorstelling. Gebaseerd op deze inventarisatie en uw aanvullende informatie stelt Benicasa alle informatie samen met voor de koper belangrijke details aangaande uw woning. Afhankelijk van de staat en de ouderdom van de woning is het soms nodig dat deze informatie wordt uitgebreid met een bouwtechnische keuring die wordt uitgevoerd door een onafhankelijk gespecialiseerd keuringsbureau. Op deze manier krijgt de potentiële koper een objectieve indruk van de bouwkundige en technische staat van uw woning, zodat hij goed weet wat hij koopt. Het scheelt u, als verkoper, een hoop problemen. Benicasa adviseert u natuurlijk ook bij het vaststellen van de vraag- en verkoopprijs.

Presentatie
Als wij met u tot een akkoord komen omtrent de presentatie en de gestelde vraagprijs formaliseren wij hetgeen wij met u hebben afgesproken in een duidelijke bemiddelingsovereenkomst waarin onze en uw rechten en plichten zijn opgenomen. Aan de hand van het complete informatiepakket adviseren wij u over de presentatie van uw huis aan de markt. Dat kan via diverse kanalen. Benicasa kiest samen met u voor de beste aanpak. Het is daarbij goed te weten dat Benicasa uw woning standaard presenteert op onze goed bezochte website, in kranten en magazines, op de diverse social media kanalen als Facebook en Instagram en op de verschillende internationale vastgoedbeurzen.

Bezichtiging
Wanneer wij kandidaat-kopers voor uw huis hebben gevonden maken wij met u en met hen een afspraak voor een bezichtiging. Benicasa leidt de serieus geïnteresseerde kandidaat-kopers rond, al of niet in uw bijzijn, net wat u zelf prefereert. Mede door het informatiepakket over uw huis krijgt de kandidaat-koper in alle opzichten een goed beeld van uw huis. Na elke bezichtiging ontvangt u een mondeling rapport, waardoor u – ook als u er niet bij bent – snel duidelijkheid heeft over de voortgang.

Correcte onderhandelingen
Benicasa voert, namens u, de onderhandelingen. Het hele proces van de onderhandelingen nemen we vooraf met u door. Tussentijds informeren en adviseren wij u over elke stap. Dat biedt duidelijkheid in de procedure en voorkomt misverstanden.

Zorgvuldige afwikkeling
Is er overeenstemming bereikt, dan is het verstandig dit direct op papier vast te leggen. Benicasa zorgt voor de opstelling van het koopcontract en een goede overdracht van gegevens aan de notaris. In het geval dat de koper het koopcontract zelf wil laten opmaken, zorgen wij voor een grondige controle door onze huisadvocaat. De officiële overdracht van de woning vindt, ook in Spanje, plaats bij de notaris die zorgt voor de inschrijving van de verkoopakte in de kadastrale registers. Men noemt dit: ‘het passeren van de akte’. Normaal gesproken wordt de woning tegelijkertijd opgeleverd (de sleutels worden overhandigd). Indien door de koper gewenst, begeleiden wij de koper, voor het passeren, tijdens een laatste inspectie van de woning. Dat voorkomt onduidelijkheden bij de definitieve overdracht bij de notaris en daarna. Het is goed te weten dat bij het passeren bij de notaris altijd een vertegenwoordiger van ons kantoor aanwezig is, alsmede onze huisadvocaat.

Na de verkoop
Onze dienstverlening is met het passeren van de verkoopakte uiteraard niet afgelopen. Mochten er in een later stadium na de verkoop problemen ontstaan, dan kunt u altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling. Voor het geval u weer een woning wil kopen, staan wij u ook daarbij weer graag terzijde.

Meer weten?
Van Benicasa mag u een persoonlijke, professionele en actieve dienstverlening verwachten waarbij specialisten worden ingezet die jarenlange ervaring hebben met de Spaanse markt. Onze dienstverlening is gericht op een complete service waarbij u, als opdrachtgever altijd volledig betrokken blijft. Voor meer informatie over woningverkoop in Spanje kunt u contact opnemen met ons kantoor.