Assurantiën » Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering
Wees bewust van de financiële kant van uw huisdier

Is het in Spanje verplicht om een huisdierenverzekering af te sluiten voor uw hond of kat? Nee, zeker niet. Maar is het te adviseren om dit wel te doen? Dat is eigenlijk voor iedereen verschillend. Voor huisdieren bieden wij twee soorten huisdierenverzekeringen. Beide verzekeringen kunt u extra afsluiten bij uw lopende verzekeringen.

WA-verzekering
De eerste en meest eenvoudige verzekering is een WA-verzekering. Stel dat uw hond of kat schade veroorzaakt aan derden of eigendommen van derden, de WA dekking zal dan de kosten hiervoor vergoeden. Het is hierbij belangrijk te weten dat de WA dekking alleen mogelijk is voor honden die niet onder de gevaarlijke rassen vallen. De WA dekking voor honden en katten kan eenvoudig worden opgenomen in de WA dekking van uw huisverzekering.

Gevaarlijke rassen
Eigenaren van honden die behoren tot de gevaarlijke rassen, zijn bij wet verplicht een aparte WA-verzekering voor hun hond te hebben. Deze kan ofwel in de huisverzekering worden opgenomen, ofwel apart worden afgesloten. Bent u bezitter van een hond die als ‘gevaarlijk’ wordt aangeduid? Weet dan dat de boetes in Spanje hoog zijn als bij controle blijkt dat u geen verzekering heeft.

WA + medische kosten
De tweede verzekering welke wij aan kunnen bieden, heeft naast de WA dekking ook dekking voor medische kosten na een ongeluk of vechtpartij en kosten voor opsporing wanneer het dier verdwaald of gestolen is. Deze verzekering kan apart afgesloten worden binnen de huisverzekering en kost per jaar enkele tientjes. Zeker de moeite waard dus.

Onmisbaar
Uit onlangs gepubliceerde cijfers blijkt dat het aantal nieuw afgesloten huisdierenverzekeringen in Spanje alleen maar toeneemt. Huisdierenbezitters zijn zich niet alleen bewuster geworden van de financiële kant van hun huisdier, maar ook is er op medisch gebied steeds meer mogelijk, waardoor de kosten ook hoger worden. Een huisdierenverzekering lijkt hierdoor bijna onmisbaar geworden. Om nog maar niet te spreken van de schadeclaims die uw huisdier kan veroorzaken bij een ongelukje.

Voor het afsluiten van huisdierenverzekeringen in Spanje bestaat een leeftijdslimiet. Het is dus van belang uw hond of kat vanaf een jonge leeftijd te verzekeren.