Assurantiën » Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering
Voorkom financiële problemen bij overlijden

De overlijdensrisicoverzekering is een verzekering waarbij er een bepaald bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden en waarmee u voorkomt dat uw nabestaanden in financiële problemen raken als u overlijdt. Blijft uw partner of familie met een hypotheek achter die ze eigenlijk niet kunnen betalen als u overlijdt? En kan de school van de kinderen of het normale levensonderhoud nog wel betaald worden? Stel dat de man in huis de kostwinnaar is en de vrouw parttime werkt of voor de kinderen zorgt. Door voor hem een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, wordt er in het geval dat hij zou komen te overlijden een bedrag uitgekeerd. Hiermee kan de hypotheek en/ of andere kosten worden betaald.

Basisdekkingen
Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden door een natuurlijke dood, door ziekte (ongeacht welke ziekte) of een ongeval (in het verkeer of een ander ongeval). U dient er rekening mee te houden dat u in sommige gevallen een gezondheidsverklaring dient in te vullen of een medische keuring moet ondergaan.

Bestaande verzekering oversluiten
Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering lopen bij een andere verzekeraar, maar twijfelt u of u misschien teveel betaalt? Laat ons dan voor u kijken of wij u wellicht een lagere premie kunnen bieden. U kunt een overlijdensrisicoverzekering, indien gewenst, elk jaar aan het einde van de looptijd annuleren, daar er geen kapitaal of spaarpot op wordt gebouwd. De premie die u maandelijks betaalt is uitsluitend voor het risico dat u overlijdt.

Eindleeftijd
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie heeft de overlijdensrisicoverzekering een eindleeftijd tussen de 65 en 80 jaar. Dit betekent dat de verzekering stopt wanneer u de eindleeftijd bereikt. In Spanje gaat men er namelijk vanuit dat u tussen uw 65ste en 80ste levensjaar min of meer schuldenvrij zult zijn (of een huis met veel overwaarde hebt) en u geen thuiswonende kinderen meer heeft.

Economische analyse
Bij een hoger verzekerd bedrag (meestal vanaf ongeveer € 400.000,-) zal de verzekeraar om enkele economische gegevens kunnen vragen. Dit om te kunnen verifiëren dat het verzekerde bedrag overeenkomt met uw economische situatie.