Assurantiën » Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering
Alles verzorgt voor een mooi afscheid

Een uitvaartverzekering geeft u niet alleen dekking voor de kosten van de begrafenis of crematie, maar ook worden alle zorgen hieromtrent uit handen van de nabestaanden genomen.  

Wat kost een uitvaart?
Een uitvaart in Spanje kost doorgaans tussen de € 4.000,- en € 8.000,-. Dit is inclusief de uitvaartdienst, crematie, grafkist, grafkist dragers, bloemen, rouwkaarten, rouwadvertentie, dankbetuigingen, volgauto’s en een grafsteen. Er zijn extra opties mee te verzekeren.
U betaalt een maandelijkse premie en bij overlijden wordt de uitvaartverzekering in natura uitbetaald. Dit betekent dat er geen geld wordt uitgekeerd. De verzekeraar werkt samen met verschillende begrafenisondernemers die de begrafenis samen met de nabestaanden regelen.

Repatriëring naar het buitenland
Als u buiten Spanje woont en u bij overlijden liever in uw thuisland begraven of gecremeerd wordt, dan kunt u er ook voor kiezen te worden gerepatrieerd naar uw thuisland. Houd u er wel rekening mee dat de kosten voor de uitvaart in uw thuisland dan wel voor eigen rekening zijn.

Is een uitvaartverzekering wel nodig?
U kunt natuurlijk ook gewoon geld opzij zetten, maar bij een uitvaartverzekering zijn het niet zozeer de kosten van de begrafenis of crematie die vergoedt worden, maar met name ook de zorgen die uit handen worden genomen. Op die manier kunnen de nabestaanden zich concentreren op een mooi afscheid.