Assurantiën » Woonhuisverzekering

Huis- en inboedelverzekering
Zorgeloos wonen en leven in Spanje

U gaat een huis of appartement kopen of huren in Spanje. In dat geval is het van belang dat u uw nieuwe bezit niet vergeet te verzekeren. Afhankelijk van het type woning kan Benicasa u een passende verzekering aanbieden. En hierbij maakt het ons niet uit of uw woning in het lagere of hogere segment valt.

Huisverzekering
Onze huisverzekering, in Nederland ook wel opstalverzekering genoemd, dekt de schade aan uw huis welke veroorzaakt is door onder andere brand, blikseminslag, storm, ontploffing, diefstal en inbraak. Maar de verzekering dekt ook waterschade in uw eigen huis. Het bedrag dat wordt verzekerd is de herbouwwaarde van uw woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat het u kost om uw huis opnieuw te bouwen, exclusief de waarde van het perceel en fundering.

Inboedelverzekering
De inboedelverzekering dekt de schade aan spullen, de inventaris, die u in uw huis heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schade die ontstaat na brand of zoiets vervelends als een gesprongen waterleiding. Maar ook een vergoeding voor spullen die u bent kwijtgeraakt nadat er bij u is ingebroken. De verzekering wordt zoveel mogelijk op uw persoonlijke situatie afgestemd waarbij ondermeer gekeken wordt naar de waarde van uw inboedel en uw woonsituatie. Uiteraard kunnen wij u uitstekend van dienst zijn bij een indicatieve waardebepaling van uw inventaris.

Wettelijk aansprakelijkheidsverzekering
U kunt altijd in een situatie terecht komen waarbij derden financiële schade lijden of lichamelijk letsel oplopen waar u, of uw gezinsleden, aansprakelijk voor zijn. Als u daar niet voor verzekerd bent, kan dit voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Buiten schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk gesteld kunt worden, dekt onze WA-verzekering ook schade welke veroorzaakt is door uw huisdier(en).