Onze diensten » Waardebepaling

Wat is uw woning waard?

Nog niet helemaal zeker of u uw huis in Spanje wilt verkopen, of gewoon nieuwsgierig naar de waarde van uw woning op dit moment? Vraag dan onze waardebepaling aan. Met deze waarde-indicatie krijgt u direct een goede indruk van de waarde van uw huis en weet ook of deze goed in de markt ligt. Overweegt u uw huis in Spanje te verkopen? Dan is inzicht in de verkoopwaarde belangrijk. Of misschien wilt u uw woning verhuren. Ook in dat geval is het van belang te weten wat een goede huurprijs kan zijn.

Goed beeld van uw mogelijkheden
Met een waardebepaling weet u dus precies waar u aan toe bent en krijgt u ook een goed beeld wat de mogelijkheden van verkoop of verhuur zijn.
We geven u een reëel beeld van de waarde met een goede onderbouwing. Graag komen we bij u langs om uw woning te beoordelen en uw vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Een waardebepaling is geen taxatie
Een waardebepaling is geen officiële taxatie, maar een reële indicatie, binnen een bepaalde bandbreedte, van het bedrag dat u voor uw woning kunt vragen bij verkoop en wat de woning mogelijk bij verkoop kan opleveren. Natuurlijk kunt u, als u verkoopplannen hebt, ook een taxatie uit laten voeren, ware het niet dat aan een taxatie hoge kosten verbonden zijn en geen enkel beeld geeft over de juiste vraagprijs.

Als u bij Benicasa een waardebepaling laat uitvoeren krijgt u uitgebreid advies over:
• de reële vraagprijs bij verkoop of verhuur van uw woning

• advies over het verkoop/verhuur klaarmaken van uw woning
• welke verkoop/verhuurstrategie het beste werkt
• welke periode u het beste kunt verkopen of verhuren

Kosten
Wij weten dat er veel kantoren zijn die gratis waardebepalingen aanbieden. Behalve de Spaanse zon, is helaas niets gratis en is een dergelijke ‘aanbieding’ slechts bedoeld om uw woning in verkoop te krijgen en krijgt u in plaats van de door u gewenste exacte waarde vaak een globale waarde gepresenteerd. Erg jammer, daar dit op het oog misschien te verwaarlozen detail, het verschil kan maken tussen wel of niet verkopen. Benicasa heeft er derhalve voor gekozen om geen ‘natte vinger werk’ te leveren, maar een waardebepaling zo kundig mogelijk uit te voeren, zodat de uiteindelijke uitkomst klopt en u dus precies weet waar u aan toe bent. En ja, hier zijn kosten aan verbonden, die wij echter zo laag mogelijk hebben gehouden. De kosten voor een waardebepaling zijn bij Benicasa vast en bedragen € 175,- exclusief de dan geldende BTW en eventuele recherchekosten. Indien u uw woning exclusief bij ons kantoor in verkoop of verhuur geeft, dan wel ons kantoor inschakelt voor aankoopbegeleiding, is een waardebepaling uiteraard inbegrepen in de door ons gehanteerde courtage.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag bij. Neemt u vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in het centrum van Benissa. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we dan graag de mogelijkheden met u. Wij spreken uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.