Onze diensten » Uw huis verhuren

Goed en veilig met ons unieke Huurplan

Als u denkt aan het verhuren van een huis, denkt u allereerst aan de schade die huurders in uw huis kunnen veroorzaken of de mogelijkheid van het niet betalen van de huur. U kunt in dit geval natuurlijk een verzekering afsluiten die (een deel) van de onbetaalde huur betaalt in geval van wanbetaling. Deze verzekeringspolissen zijn echter vaak erg prijzig en kunnen in de regel alleen worden afgesloten als de huurder zijn inkomsten in Spanje heeft. Het zijn echter vandaag de dag vooral buitenlandse huurders die de huidige huurprijzen kunnen betalen. En veel van deze huurders ontvangen hun inkomsten uit het buitenland en vallen daarom in het algemeen niet onder de polisvoorwaarden van deze verzekeringen. Een bankgarantie of borgsom kan uiteraard een deel van de schade dekken, maar in de meeste gevallen is dit onvoldoende.

Dit is waarom Benicasa het in Spanje unieke ‘Plan de Alquiler‘, oftewel Huurplan ontwikkeld heeft, zodat dat deze kwesties in eerste instantie eenvoudig en kosteloos juridisch op te lossen zijn.

Grondige controle
Wij vragen de documentatie van de huurder op, om een ​​onderzoek uit te voeren en te verifiëren dat er geen openstaande schulden zijn en het inkomen, de achtergrond en de identiteit van de huurder grondig te verifiëren. Als alles is geverifieerd en door ons in orde is bevonden, stelt onze eigen juridische afdeling een huurovereenkomst op en maken we een afspraak met u en de huurder om de overeenkomst te ondertekenen. Na ondertekening van de huurovereenkomst ontvangt u onmiddellijk de huur voor de eerste maand en de borgsom, met aftrek van de met u overeengekomen courtage. Op deze manier garanderen wij veiligheid en rust, zodat u uw woning met vertrouwen kunt verhuren.

Niet voor niets zeggen wij al ruim 20 jaar: “U de zon, wij de zorgen!”

Wij zorgen voor alles
Benicasa zorgt met hulp van het Huurplan voor alles. U, als verhuurder, volgt u gewoon de stappen die door onze advocaat zijn aangegeven om de delinquente huurder uit te kunnen zetten. Met het Huurplan zorgen wij ondermeer voor het volgende:

 • Een professionele tussenpersoon in vijf talen
 • Incasseren van de maandelijkse huur en overige betalingen
 • Signaleren en bewaken van huurachterstanden
 • Aanmanen en incasseren van huurachterstanden
 • Oplossen van technische klachten van huurders
 • Voeren van relevante correspondentie richting huurder en verhuurder
 • Persoonlijk juridisch advies
 • Conflictoplossing met betrekking tot het verhuurde object
 • Verdediging van uw verhuurrechten
 • Analyse van geschriften en contracten
 • Strafrechtelijke en civiele verdediging inclusief advocaatkosten
 • Indienen en incasseren van schadevergoeding

Meer dan 20 jaar ‘verhuurervaring’ in Spanje
Benicasa staat al meer dan 20 jaar voor persoonlijke, betrouwbare en professionele begeleiding bij huur en verhuur van woonruimte en commerciële objecten in Spanje. Ons kantoor kenmerkt zich door een gedegen kennis van de regionale huur- en verhuurmarkt (globaal tussen Dénia en Benidorm). Met het door ons ontwikkelde Huurplan nemen wij u het vastgoedbeheer uit handen en zorgen wij er zo voor dat u een zorgeloze verhuurperiode tegemoet gaat. Vooral als u zelf niet in de omgeving woont of in het buitenland verblijft, is dit een perfecte oplossing. Benicasa weet door haar unieke verhuurmethode als geen ander snel een goede huurder te vinden, waarbij potentiële huurders degelijk worden gescreend. Dit doen wij op basis van identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten.

De kosten
U wilt uw woning in Spanje veilig en zonder stress verhuren? U wilt daarbij ook de zekerheid dat, in het geval u helaas juridische stappen moet nemen, dit u geen vermogen gaat kosten? Dan bent u met het unieke Huurplan van Benicasa aan het juiste adres. De kosten welke wij u voor deze unieke service jaarlijks in rekening brengen, zijn gelijk aan de betreffende huurprijs per maand, vermeerderd met de dan geldende BTW.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag bij. Neemt u vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in het centrum van Benissa. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we dan graag de mogelijkheden met u. Wij spreken uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.