Onze diensten » Uw huis verkopen

Uw huis in Spanje verkopen

U overweegt uw huis in Spanje te verkopen. Het is dan zonder meer verstandig hierbij een vakman in te schakelen. Bij Benicasa bent u aan het juiste adres om te profiteren van onze ervaring en kennis als gediplomeerd makelaar. Met betrouwbaar advies van Benicasa heeft u een hele zorg minder! We leggen u graag uit wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw huis. Hoe wij u daarbij behulpzaam kunnen zijn en, heel belangrijk, welke meerwaarde Benicasa u hierbij kan bieden.

Alles begint met de juiste vraagprijs
Bij de verkoop van uw huis in Spanje streven wij naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. De beste prijs, snelheid en voor u de beste voorwaarden, dat is ons doel. Om dat te realiseren is het van belang om de juiste prijs voor uw huis te vragen. Niet te laag, maar zeker ook niet te hoog. Daarom stellen wij vooraf de marktwaarde van uw huis vast en krijgt u advies over de vraagprijs. Hierbij opgemerkt dat u zichzelf vooraf moet afvragen; “Wil ik mijn huis te koop zetten, of wil ik mijn huis verkopen?” Dat zijn namelijk twee heel verschillende zaken.

Wilt u uw huis te koop zetten, of wilt u uw huis verkopen?

Geen financiële verrassingen achteraf
Voor de succesvolle verkoop van uw huis in Spanje bent u bij Benicasa aan het juiste adres. Met meer dan 20 jaar ‘Spanje ervaring’ kunnen wij gerust stellen dat wij uitstekend op de hoogte zijn van de actuele marktontwikkelingen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van marketing en presentatie. Daardoor kunnen wij u in een vrijblijvend gesprek altijd van goed advies voorzien. Onze verkoopmakelaars behartigen alleen úw belang. Vooraf worden er duidelijke afspraken gemaakt over de courtage en eventuele overige kosten zodat u achteraf niet voor financiële verassingen komt te staan.

De verkoopopdracht
Weet u wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van een huis in Spanje? We willen u natuurlijk beslist niet ongerust maken, maar bij de verkoop van uw huis komt u in een lang, soms ingewikkeld traject terecht, om nog maar niet te spreken over het bureaucratisch proces, waarbij kennis op veel verschillende terreinen belangrijk is. Benicasa is er om u in dat hele traject zo goed mogelijk te helpen en te adviseren. Zodat u, wanneer u over enige tijd de getekende koopakte in handen hebt, kunt terugkijken op een geslaagde transactie zonder stress. Wat is uw huis waard volgens de huidige marktontwikkeling? Hoe wordt de vraagprijs bepaald? Welke risico’s loopt u? Hoe presenteren wij uw huis zo goed mogelijk? Wat doet u wel en wat doet u niet tijdens onderhandelingen? Hoe zit het met de juridische afwikkeling? Onze woningmakelaars geven u graag antwoord op al uw vragen in een vrijblijvend advies gesprek.

Geen resultaat? Dan ook geen kosten!

Wij werken altijd op basis van ‘No cure? No pay!’
Omdat daden meer zeggen dan woorden en het op voorhand moeilijk vast te stellen is hoe goed een makelaar is, werkt Benicasa bij verkoopbemiddeling altijd op basis van ‘No cure? No pay!’. Wij zijn gedreven om u zo goed mogelijk van dienst te zijn bij de verkoop van uw huis en gaan, om dit mogelijk te maken, met u een verkoopopdracht aan voor een bepaalde periode van exclusiviteit. Mocht het resultaat na afloop van deze periode niet helemaal zijn wat u er vooraf van verwacht had, dan bent u vrij de overeenkomst te beëindigen en brengen wij u geen kosten in rekening.

We hebben het verkooptraject verdeeld in 3 stappen:

Stap 1: Het aanbieden van uw huis
Hoe biedt u uw huis zo goed mogelijk aan? Wat is een acceptabele vraagprijs? Waar moet u op letten voordat de eerste kijkers komen? Bij de voorbereiding van de verkoop gaat het er om, uw huis zo te presenteren dat u de juiste ‘zoekers’ bereikt. Want verkeerde zoekers zullen nooit kopers worden. Daarnaast treffen we in dit stadium alle voorbereidingen om in het vervolg, bij de bezichtiging en de verkoop, zo efficiënt mogelijk te werken.

Onze dienstverlening tijdens deze stap:

 • wij adviseren u over de marktwaarde en de ideale vraagprijs van uw huis;
 • wij maken een digitale fotoreportage met professionele apparatuur;
 • wij presenteren uw huis in onze etalage, op onze goed bezochte website en op de diverse media;
 • wij plaatsen, indien nodig en mogelijk, een ‘te koop’ bord;
 • wij maken een digitale brochure met foto’s en een beschrijving van uw huis;
 • wij plaatsen advertenties in door ons gekozen media;
 • wij berichten de woningzoekers in ons eigen bestand;
 • wij zorgen voor een presentatie aan andere makelaars via ons uitwisselingssysteem;
 • wij presenteren uw huis periodiek op diverse woningbeurzen in binnen- en buitenland;
 • wij presenteren uw huis op alle relevante ‘huizensites’ op internet;
 • wij houden u uiteraard op de hoogte van alle reacties die we ontvangen.

En ondertussen stellen we met u een lijst van zaken op handelen we de eerste informatievragen af.

Stap 2: Bezichtigen en onderhandelen
Hoe komt uw huis tijdens een bezichtiging zo goed mogelijk over bij de potentiële kopers? Wat doet u als iemand een optie vraagt? Hoe gaat u om met een uitgebracht bod? Wij hebben veel ervaring met het rondleiden van mensen in een koophuis en met het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde kopers. Die expertise komt u van pas in dit stadium van de verkoop.

Wat doet Benicasa voor u tijdens deze stap:

 • wij adviseren u over de meest aantrekkelijke manier om uw huis te presenteren tijdens bezichtigingen;
 • wij plannen, in overleg met u, de bezichtigingen;
 • wij leiden elke bezichtiging en informeren de kandidaten zo uitgebreid mogelijk;
 • wij evalueren samen met u elke bezichtiging;
 • wij bellen serieuze kandidaten na;
 • wij spreken met u een strategie af in verband met mogelijke opties en biedingen;
 • wij checken zo goed mogelijk de financiële positie van de potentiële koper;
 • wij begeleiden uw koper als deze geen aankoopmakelaar heeft zo goed mogelijk;
 • wij onderhandelen in overleg met u met potentiële kopers;
 • wij laten onze huisadvocaat alle noodzakelijke documentatie opvragen en controleren;
 • wij adviseren u over het maken van afspraken betreffende de ontbindende en opschortende voorwaarden in het koopcontract.

Stap 3: Contract en juridische afhandeling
En u dacht dat u klaar was met een mondeling akkoord van de koper? Niet helemaal. Vanaf dat moment moet er nog veel gebeuren. Als makelaar zijn we uiteraard goed op de hoogte van alle details rond het opstellen van de koopovereenkomst en de overdracht van het huis.

Wij adviseren en begeleiden u bij de afhandeling van de verkoop met de volgende diensten:

 • wij adviseren u over de formulering van de ontbindende en opschortende voorwaarden in de overeenkomst;
 • wij stellen een voorlopig koopcontract op;
 • wij verzorgen het betalingsverkeer met betrekking tot de aanbetaling;
 • wij laten onze huisadvocaat alle documentatie verzamelen en doorsturen naar de notaris;
 • wij stellen in overleg met u, de koper en de notaris de transportdatum vast;
 • wij zijn aanwezig bij de notariële overdracht;
 • wij kunnen, indien noodzakelijk, als uw vertaler optreden bij de notaris;
 • wij controleren de financiële afhandeling;
 • wij zorgen dat de koper in het bezit komt van alle noodzakelijke stukken;
 • wij verzorgen de ‘after sales’ en behartigen ook na de verkoop uw belangen.

Na de verkoop
Onze dienstverlening is met het passeren van de verkoopakte uiteraard niet afgelopen. Mochten er in een later stadium na de verkoop problemen ontstaan, dan kunt u altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling. Voor het geval u weer een woning wil kopen, staan wij u ook daarbij weer graag terzijde.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag bij. Neemt u vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in het centrum van Benissa. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we dan graag de mogelijkheden met u. Wij spreken uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.