Of u een huisdierenverzekering afsluit voor uw hond of kat is een persoonlijke keuze. Mocht u een huisdierenverzekering af willen sluiten, onderscheiden wij twee soorten verzekeringen. Beide verzekeringen kunt u extra afsluiten bij uw opstalverzekering.

WA Standaard
De eerste verzekering is een WA-verzekering. Stel dat uw hond of kat schade veroorzaakt aan derden of eigendommen van derden, de WA dekking zal dan de kosten hiervoor vergoeden. De WA dekking voor honden (die niet onder de gevaarlijk rassen vallen) en katten kan gratis worden opgenomen in de WA dekking van uw opstalverzekering.

Gevaarlijke hondenrassen
Eigenaren van honden die behoren tot de gevaarlijke rassen, zijn in Spanje wettelijk verplicht een aparte WA-verzekering voor hun hond te hebben. Deze kan ofwel in de opstalverzekering worden opgenomen ofwel separaat worden afgesloten.

WA Plus
De tweede verzekering biedt naast de standaard WA dekking ook dekking voor onder andere medische kosten na een ongeluk of vechtpartij en kosten voor opsporing wanneer het dier verdwaald of gestolen is. Deze verzekering kan tegen een kleine meerprijs separaat afgesloten worden binnen de opstalverzekering.

Vrijblijvend offerte aanvragen >

Enorme toename
Uit recente cijfers blijkt dat het aantal nieuw afgesloten huisdierenverzekeringen enorm is toegenomen. Huisdierenbezitters in Spanje zijn zich nog bewuster geworden van de financiële kant van hun huisdier. Tegenwoordig is er op medisch gebied veel meer mogelijk, waardoor de kosten ook hoger worden. Een huisdierenverzekering lijkt hierdoor haast onmisbaar geworden. Om nog maar niet te spreken van de schadeclaims die uw huisdier kan veroorzaken. Voor het afsluiten van een huisdierenverzekering bestaat een leeftijdslimiet, dus het is belangrijk uw hond of kat vanaf een jonge leeftijd te verzekeren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over een ziektekostenverzekering in Spanje? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor of vraag meteen een offerte aan. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren en al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarbij spreken wij gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.