Als resident in Spanje, maar óók als niet-resident, kunt u een voertuig kopen of invoeren, verzekeren en rijden in Spanje. Hier bestaat nog wel eens verwarring over. Wel dient u altijd in het bezit te zijn van een NIE in Spanje. Wanneer u een woning bezit in Spanje, dan heeft u, als het goed is, al een NIE en anders dient u deze aan te vragen bij de Nationale Politie in Spanje, of het Spaans Consulaat in uw thuisland. U dient wel een Spaans adres te bezitten. Wanneer u een voertuig koopt of invoert zal men dan ook vragen om een uittreksel van de burgerlijke stand van uw Spaanse gemeente en als u niet in Spanje bent ingeschreven, een kopie van het eigendomsbewijs van uw woning in Spanje of huurovereenkomst.

Heeft u al een motorvoertuigenverzekering in Spanje en wilt u deze vergelijken op prijs en dekking? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. In de meeste gevallen kunnen we, indien nodig, het voertuig nog dezelfde dag verzekeren. Dat is pas snel en gemakkelijk geregeld!

Gratis wegenwacht en No-claim
In de motorvoertuigenverzekering die wij aanbieden zit standaard dekking voor de wegenwacht. Deze wegenwachtservice geldt vanaf km. 0, dus ook als de auto bij u thuis staat en niet meer start. Opgebouwde no-claim jaren vanuit uw thuisland kunnen meegenomen worden bij het afsluiten van een autoverzekering in Spanje. Op deze manier kunnen wij u een scherpe offerte aanbieden.

Wat voor dekkingen zijn er mogelijk?
WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Het is wettelijke verplicht om uw voertuig te verzekeren in Spanje. WA (wettelijke aansprakelijkheid) is een basisverzekering en de meest voordelige optie. Het verzekert uw voertuig tegen schade die u toebrengt aan derden. Schade aan uw eigen voertuig valt niet binnen deze dekking. Bij een WA verzekering is er geen sprake van eigen risico.

WA Plus
Deze verzekering is gelijk aan de WA verzekering, maar is aangevuld met dekkingen tegen brand, diefstal, ruitbreuk en total-loss bij een ongeval. Deze dekkingen zijn ook afzonderlijk af te sluiten. Bij alle uitgebreide WA varianten is er geen sprake van eigen risico.

All Risk
Een all risk verzekering dekt alle eigen schade aan het voertuig, waarbij alleen het bedrag van het eigen risico voor eigen rekening is. Bij een all risk verzekering kan er voor een eigen risico bedrag worden gekozen. Dit helpt u om uw premie laag te houden. Hoe hoger het eigen risico bedrag is, des te lager is de premie. De eigen risico bedragen waaruit u kunt kiezen kunnen variëren tussen de € 180,- en € 6.000,-. Het meest gebruikelijke eigen risico is € 180,-.

Vrijblijvend offerte aanvragen >

Groene kaart
Binnen de Europese Unie is een groene kaart op reis niet meer verplicht. Reist u met het voertuig buiten Europa, bijvoorbeeld naar Marokko, dan heeft u wel een groene kaart nodig. Op de groene kaart staat onder andere in welke landen u verzekerd bent, welk kenteken verzekerd is, in welke periode de verzekering geldig is en natuurlijk het groene kaart nummer. Wij raden aan om altijd uw verzekeringspolis of een kopie hiervan in uw auto te bewaren of in ieder geval tijdens het rijden bij u te hebben. Op die manier heeft u ook altijd de gegevens van uw polis en de contactgegevens bij de hand.

Auto invoeren
Heeft u een voertuig met een kenteken van buiten Spanje en wilt u deze invoeren? Wij kunnen u in contact brengen met een contactpersoon die de invoer voor u kan regelen. Wegenbelasting in Spanje is een stuk goedkoper dan in Nederland. Wel dient u invoerrechten te betalen. Wilt u weten of het voordelig is om uw voertuig in te voeren? Neem dan even contact met ons op.

Meer weten?
Wilt u meer weten over een ziektekostenverzekering in Spanje? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor of vraag meteen een offerte aan. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren en al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarbij spreken wij gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.