De overlijdensrisicoverzekering is een verzekering waarbij een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden in in financiële problemen raken als u overlijdt. Blijft uw partner of familie met een hypotheek achter die ze eigenlijk niet kunnen betalen als u overlijdt? En kan de school van de kinderen of het normale levensonderhoud nog wel betaald worden? Of stel dat de man in huis de kostwinnaar is en de vrouw parttime werkt of voor de kinderen zorgt. Door voor hem een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten wordt er in het geval dat hij zou komen te overlijden een bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de kosten voor de hypotheek en overige kosten worden betaald.

Basisdekkingen
Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden door een natuurlijke dood, door ziekte (ongeacht welke ziekte) of een ongeval (in het verkeer of een ander ongeval).

Oversluiten
Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering lopen bij een andere verzekeraar, maar twijfelt u of u misschien teveel betaalt? Laat ons dan voor u kijken of dat wij u een lagere premie kunnen bieden. U kunt een overlijdensrisicoverzekering elk jaar annuleren. Er wordt namelijk geen kapitaal of spaarpot opgebouwd, de premie die u maandelijks betaalt is enkel en alleen voor het risico dat u overlijdt.

Eindleeftijd
Afhankelijk van verzekeraar hebben de overlijdensrisicoverzekeringen een eindleeftijd tussen de 65 en 80 jaar. Dit betekent dat de verzekering stopt wanneer u de eindleeftijd bereikt. In Spanje gaat men er vanuit dat u tussen uw 65ste en 80ste min of meer schuldenvrij bent (of een huis met veel overwaarde hebt) en u geen thuiswonende kinderen meer heeft.

Vrijblijvend offerte aanvragen >

Medische keuring
In sommige gevallen dient u een gezondheidsverklaring in te vullen of een medische keuring te ondergaan. De verzekeraar regelt een medische keuring en betaalt hiervoor ook de kosten.

Economische analyse
Bij een hoger verzekerd bedrag (meestal vanaf ongeveer € 400.000,-) zal de verzekeraar ook om economische gegevens vragen. Dit doen ze om te verifiëren dat het verzekerde bedrag overeenkomt met de economische situatie van de klant.

Meer weten?
Wilt u meer weten over een ziektekostenverzekering in Spanje? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor of vraag meteen een offerte aan. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op, waarbij wij voldoende tijd voor u vrijmaken om u volledig te informeren en al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarbij spreken wij gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.